PODCAST

Skribent

Fabian Nordlander

4 september 2015 | 15:00

Är du tillräckligt smart för The Flash?

Tänk snabbt! The Flash är inte bara kvick i benen, hans vetenskapliga teorier far förbi din hjärna minst lika snabbt.
The Flash är som hjälte 75 år gammal i år, han är ikonisk och många tänker på en supersnabb hjälte i röd kostym då de hör hans namn. Men ändå vet folk väldigt lite om honom.

The Flash har en lång historia där hans identitet har delats av många, hans krafter har utvecklats och han har setts i de flesta medier. Men ändå ses han endast som den snabba hjälten. Men snabb är ju Superman också. Detta är dock bara toppen av isberget, få vet om vetenskapen och teorierna som medkommer.

Flash var bland annat den första hjälten som introducerade konceptet med parallella universum. Den storyn dök upp på 60­-talet och berättade om Flash som kunde vibrera sina molekyler så snabbt att han började träda in i ett annat universum med en parallell värld. Där möter han en annan Flash som han sen interagerar med. Detta kunde man alltså läsa i en serietidning från 60-­talet som var för barn.

Flash kunde resa i tid och rum, han kunde ändra dåtid och framtid samt ibland vara orsaken till sin egna existens. Visst låter det ballt? Men ändå vet du inte om det. Tack vare TV-serien som är enormt trogen serietidningen, börjar folk förstå vad Flash är och vad han står för. Han är hjälten med hjärna. Nu kommer strax säsong 2 och det är dags att springa igen, men allt behöver en kontext.

I veckans avsnitt av vår podcast “Nörden & Jag” pratar Fabian och Viktor om The Flash! De ger dig all information om historia, vetenskap och relevans. Så klart i ett underhållande paket. Så gör dig redo för TV­-serien eller den kommande "Justice League" som så småningom kommer att ge Flash en egen film.

Skynda dig så du hinner med!

Lyssna i separat fönster härFinns även på iTunes!
| 4 september 2015 15:00 |