Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 september 2023 | 20:30

"Aquaman 3" planeras redan - och fler filmer kan vara på väg

Hoppas nu inte regissören James Wan tar sig vatten över huvudet.
Den nysläppta trailern till "Aquaman and the Lost Kingdom" ser onekligen läcker ut. Men med allt som händer hos nya DC kan man undra: blir detta slutet för Jason Momoa som Aquaman?
 
Regissören James Wan har nämligen stora planer för superhjälten och hans undervattensvärld. Enligt GamesRadar+ planeras det redan för "Aquaman 3" samt ett stim av spinoff.
 
- Jason Momoas berättelse som Aquaman har definitivt mer att ge. Världsbygget är mycket viktigt. Vi gillar alla de olika världar som inga andra superhjältefilmer besöker. Det är det som är så coolt med Aquaman-filmerna, de är verkligen fristående. De lever i sitt eget universum.
 
- Min dröm skulle vara att skapa ett filmuniversum med Seven Kingdoms och besöka alla de olika världar som vi berör i de här två filmerna.
 
 

En hemlig spinoff om Black Manta skrotades

 
I samma intervju avslöjar filmskaparen vad som hände med den planerade spinoffen "The Trench". Tanken var att det skulle bli en hemlig film med fokus på skurken Black Manta. Men under 2021 stoppades projektet.
 
- Vi ville inte att det projektet skulle trampa på Aquaman-filmerna, men vi kom på en massa riktigt intressanta idéer och riktigt coola grejer som jag kände att vi kunde använda i den här filmen, förklarar Wan.
 
- Trench-filmen skulle bli en hemlig Black Manta-film. Till en början tillkännagav vi den som en Trench-film, men i slutändan ville vi överraska fansen med att det skulle bli en fristående Black Manta-film. När det inte blev av så hittade många av de idéerna sin väg in i den här filmen.
| 14 september 2023 20:30 |