Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 april 2014 | 23:01

April, april! Blev du lurad idag?

Westeros, Jennifer Lawrence, en komedi utan skämt och kärleksmatchning på bio - här är vad filmvärlden skämtade om den 1:a april.

"Mamma mia, någon med oss skämta aprilo!" Den första april är dagen då internet blir ytterligare lite mindre pålitligt än vanligt. Idag haglade skämten på film- och TV-sajter världen över. Bara så ni vet...

...Nä, alla skämt ska inte klippas bort ur "Anchorman 2"

Idag är dagen då komedin "Anchorman: The Legend Continues" släpptes på amerikansk DVD. Det firade filmbolaget Paramount med en trailer för en kommande, alternativ version: "The No Joke Edition". Det är precis som det låter, en ny klippning av filmen helt utan skratt.

...Nä, du kan inte heller skippa snacket i actionfilmerna

Även om vi gillar idén, Discshop. På sin Facebooksida skriver filmförsäljaren om sin nya app, Shut App, som låter actionälskare gå direkt på explosionerna och biljakterna i varje film. Skippa onödigt prat och tjafs helt enkelt.

...Nä, Michael Cera är inte Gåtan

JoBlo satsade på en klassisk, tillskruvad castingnyhet och antydde att Michael Cera ("Arrested Development") skulle vara klar för rollen som The Riddler i uppföljaren till "Man of Steel". Å andra sidan, kan Jesse Eisenberg spela Lex Luthor är väl inget omöjligt?

...Nä, Jennifer Lawrence ska inte bli Bondbrud

I framtiden, vem vet? Men än så länge låter det inte troligt att Jennifer Lawrence tar plats vid Daniel Craigs sida i kommande "Bond 24", så som norska Filmweb.no antydde. Även om många av läsarna verkade gilla idén!

...Nä, SF Bio hjälper dig inte med kärleken

SF Bio kontrade med att berätta om sin nya matchningsservice, som parar ihop ensamma biobesökare med varandra. Ange bara förhållandestatus och stjärntecken vid biljettköp, och det kan bli din lyckokväll. Eller inte.

...Nä, Leonard Nimoy sjunger inte i "Hobbit"

TheOneRing.net är oftast en pålitlig källa för Sagan om Ringen- och Hobbit-nyheter, men inte idag. Fansajten påstår att ingen mindre än "Star Trek"-ikonen Leonard Nimoy ska sjunga låten i eftertexterna i "Hobbit: Bort och hem igen". Självklart kan du lyssna på (fejk)låten här »

...Nä, man kan inte betygsätta konst

Även om Rotten Tomatoes försöker bredda sig lite.

...Nä, Persbrandt är inte med i "Game of Thrones"

TVdags skrev att författaren George R.R. Martin blivit så förtjust i Mikael Persbrandts inhopp i "Hobbit: Smaugs ödemark" att han nu vill förbereda en specialskriven roll i en kommande säsong.

...Och nä, Västerås blir inte Westeros i helgen. Tyvärr!

Här på MovieZine kunde du läsa att Västerås firar säsongspremiären av "Game of Thrones" med spännande aktiviteter för hela familjen - från drakdamm för de minsta till erotisk workshop för de vuxna. Vi hoppas Västerås kommun fått sig lite idéer till nästa år, men än så länge är det bara önsketänkande.

Alla våra andra nyheter idag är dock helt sanna.

| 1 april 2014 23:01 |