Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 september 2017 | 12:30

Antonio Banderas klar som Pablo Picasso i säsong 2 av hyllade "Genius"

Den första säsongen av "Genius" som lät oss lära känna Albert Einstein, står inför Emmygalan nominerad 10 gånger om. Säsong två ska handla om Pablo Picasso.
Det står nu klart att skådespelaren Antonio Banderas ("Desperado") kommer att porträttera Pablo Picasso, en av 1900-talest mest inflytelserika och berömda konstnärer, i andra säsongen av "Genius" - meddelar National Geographic i ett pressmeddelande.
 
"Pablo Picassos livshistoria har länge fascinerat mig och jag har så mycket respekt för den här mannen, som också kommer från min födelseplats Málaga. Jag är stolt över att få arbeta med National Geographic och få porträttera en av världens mest innovativa målare," säger Antonio Banderas.
 
 
Även den andra säsongen produceras av Brian Grazer och Ron Howard.
 
"Antonio var det naturliga valet. Precis som Picasso har han en öppen inställning till livet och han har ett stort register som skådespelare som jag vet kommer att föra denna strålande och okonventionella konstnär till liv" säger Ron Howard.
 
Nu återstår det att se huruvida Antonio Banderas kan ge Pablo Picasso en lika värdig porträttering som Geoffrey Rush gav Albert Einstein - vilket hittills givit honom en välförtjänt Emmynominering i kategorin "Bästa manliga skådespelare i en miniserie".
 
Säsong 2 av "Genius" har premiär hos National Geographic under 2018.
 
Har du givit den första säsongen av "Genius" en chans ännu? Vad tyckte du? Kommentera gärna nedan!
| 7 september 2017 12:30 |