Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

18 januari 2024 | 16:25

Äntligen! "Gladiator 2" är nu färdiginspelad - "det är riktigt jobbigt"

Den enligt Ridley Scott jobbiga inspelningen är nu äntligen över.
Den galet emotsedda uppföljaren till den omtyckta klassikern "Gladiator" är nu äntligen färdiginspelad, rapporterar CBR. Vid det här laget är det ingen hemlighet att regissören Ridley Scott tyckte att inspelningen varit jobbig. Kort innan inspelningen blev klar delade han med sig av sina tankar till IndieWire och sa: 
 
- Jag har slutfört 85% av "Gladiator". Vi blev avbrutna av strejken, då förlorade jag fyra månader. Annars hade jag just nu suttit och mixat filmen. Jag gick tillbaka ungefära fyra veckor efter strejken och blev nästan klar innan jul och nu måste jag tillbaka 10 dagar för att färdigställa filmen. Det är riktigt jobbigt. 
 
Produktionen var mitt uppe i en stor scen som utspelade sig på Colosseum med hundratals statister när strejken startade, och inspelningen fortsatte i Malta i december när strejken var över. Vi det laget hade man hunnit spela in hälften av filmen, enligt Scott själv. 
 
 
"Gladiator 2" följer karaktären Lucius från första filmen. Minns du heller inte vem det var? Ingen fara, det gör nog ingen. Lucius är son till Lucilla (Connie Nielsen) och brorson till Commodus (Joaquin Phoenix), en karaktär som i slutet av "Gladiator" försvinner just för att "det inte finns en anledning att följa honom", säger Scott. "Och vi använder det som ett verktyg för att säga vad hände och vart gick vi härnäst?" fortsätter han. 
 
Connie Nielsen är enda namnet från första filmen som kommer tillbaka, trots att Djimon Hounsou som spelade Juba i första filmen var bekräftad att återvända. Däremot får Mescal och Nielsen sällskap av Pedro Pascal, Denzel Washington och Joseph Quinn
 
Ser du fram emot "Gladiator 2"? Kommentera nedan.
| 18 januari 2024 16:25 |