Skribent

Mats Karlsson

29 maj 2014 | 23:01

Anthony Mackie vill bli Jesse Owens

"Captain America: The Return of the First Avenger"-skådisen försöker få till en film om friidrottslegenden.

Anthony Mackie som vi senast såg som Falcon i Marvelfilmen "Captain America: The Return of the First Avenger" har hittat ett passionerat projekt han verkligen vill göra. Det är en film om friidrottslegenden Jesse Owens som Mackie försöker få gjord, rapporterar Deadline.

Jesse Owens anses vara en av de allra främsta idrottsmännen genom tiderna, oavsett idrott. Karriärens absoluta höjdpunkt var OS 1936 i Berlin när han tog 4 guld, 100 meter, 200 meter, längdhopp och korta stafetten 4x100 meter (saxat från Wikipedia).

Mackie och manusförfattaren Jamie Linden ("We Are Marshall") springer nu runt i Hollywood för att få till en film om Owens, där Mackie också ska spela huvudrollen. Manuset är skrivet av George Olsen under Mackies och Lindens vägledning. Duon planerar att köpa det i förhoppning att någon i Hollywood kommer ta sig an projektet.

Men Mackie och Linden har konkurrens av filmerna "Race" med Stephan James som Owens och Disneys "Triumph". Som alltid i Hollywood har flera personer samma idé och det återstår att se vem av dessa som hinner först till mållinjen.

| 29 maj 2014 23:01 |