Film

Skribent

Tobias Andersson

23 februari 2023 | 20:41

Tyckte du effekterna i "Ant-Man 3" sög? Här är anledningen!

Visst var det kladdiga effekter som knappast övertygade i nya "Ant-Man"? Tydligen gick det snett i slutproduktionen, åtminstone om man ska tro de som jobbade med specialeffekterna. De pekar på att Marvel istället prioriterade all kosing till förmån för "Black Panther: Wakanda Forever".
Slutproduktionen av Marvels senaste giv präglades av bortprioriterade resurser och ett underbemannat specialeffekts-team, enligt anonyma källor som meddelat sajten Vulture.
 
Flera medarbetare ska ha förflyttats från arbetet med ”Ant-Man and the Wasp: Quantumania” till att istället jobba med senaste ”Black Panther”-filmen, som samtidigt befann sig i produktionens slutkläm. Inför den stundande deadlinen för nya ”Ant-Man” har då ett underbemannat team av specialeffekts-arbetare kämpat i motvind med arbetsveckor som sträcker sig till över 80 timmar.
 
– Prioritetsmässigt så låg ”Wakanda Forever” definitivt i toppen på listan. Alla pengarna gick till den. De ville klämma blod ur sten, säger källan ”Jim” som egentligen heter något annat.
 
– ”Wakanda Forever” fick företräde. Därför fick ett mindre team arbeta med ”Ant-Man”, säger ”Conor” som också bara vill föra sin talan under pseudonym.
 
Risiga specialeffekter?
 
Teamet som jobbade med specialeffekterna känner sig alltså svikna av Marvel då ”Ant-Man 3” prioriterades ner. Lite märkligt drag av Marvel kan man ändå tycka, att de liksom valde att inte introducera sin fas 5 med pompa och ståt!
 
Publiken tycks ändå gilla det de ser (framförallt skurken spelad av Jonathan Majors) även om kritikerna sågat filmen. Här på MovieZine fick filmen det mediokra betyget 2/5.
 
Tycker du att specialeffekterna i nya "Ant-Man" blev risiga? Kommentera gärna nedan.
| 23 februari 2023 20:41 |