Film

Skribent

MovieZine

15 februari 2023 | 15:00

”Ant-Man 3” sågas av kritikerna - men publiken gillar skurken

Det är mest ris och inte så mycket ros till ”Ant-Man and the Wasp: Quantumania” även om Jonathan Majors skurkroll hyllas.
Marvel-filmerna har alltid varit relativt omtyckta hos kritikerna där ”Black Panther” har högsta Rotten Tomatoes-betyget med 96% medan ”Thor: Love and Thunder” fram tills nu haft det näst sämsta men klart acceptabla 64%. Den enda Marvel-filmen med så kallat ruttet betyg är ”Eternals” med mindre smickrande 47%.
 
Nu får den sällskap på botten med senaste Ant-Man-äventyret ”Ant-Man and the Wasp: Quantumania” vars intryck på kritikerna är svalt som bäst. Med svaga 53% blir den därmed den näst sämst mottagna Marvel-filmen på Rotten Tomatoes och den andra med ruttet betyg, skriver Total Film.
 
 

Kaotisk, tråkig och livlös

 
”Filmen är kaotisk, tråkig och har glömt vad som gjorde den här hjälten så kul”, skriver Mashable.
 
”Den får ”Eternals” att kännas som en frisk fläkt i jämförelse”, tycker Rolling Stone.
 
”Kanske den mest livlösa filmen i MCU hittills” enligt VitalThrills.
 
”Här finns en knäpp och psykedelisk känsla som påminner om ”Star Wars” och ”Guardians of the Galaxy”, men filmen tyngs ned av sina egna ambitioner”, skriver The Jam Report.
 
”Filmen känns mindre som början på en ny Marvel-fas utan snarare en trött upprepning av äventyr vi redan varit på”, konstaterar Slant Magazine.
 
 

Kang räddar filmen?

 
Därmed anser flera kritiker att skurken Kang the Conqueror (Jonathan Majors) är det enda som fungerar med filmen, och enligt Marvel-bossen Kevin Feige så håller publiken med. Reaktionerna från filmens tespublik ska tyda på att Kang kan bli en av de mest populära Marvel-skurkarna:
 
- I våra tidiga testvisningar av ”Quantumania” så började Jonathan bli väldigt populär. Han är den högst betygsatta skurken vi någonsin haft på våra visningar. Det säger verkligen något med en film som denna. Även tidigt utan specialeffekterna, Jonathan är sin egen effekt. Han fungerade från starten, säger Feige till Entertainment Weekly.
| 15 februari 2023 15:00 |