Film

Skribent

MovieZine

12 augusti 2022 | 21:00

Anne Heche dödförklarad efter bilkrasch - blev 53 år

Skådespelerskan blev känd genom 90-talsfilmer som "Psycho", "Donnie Brasco" och "Volcano".
Film- och tv-stjärnan Anne Heche är dödförklarad efter en våldsam bilkrasch i Los Angeles fredagen 5 augusti. Det rapporterar Reuters och The Guardian. "Himlen har fått en ny ängel", skriver vännen Nancy Davis på Instagram
 
Heche fördes till sjukhus med svåra brännskador och hennes tillstånd beskrevs som "extremt kritiskt". Tidigt under fredagen den 12 augusti blev det känt att Heche, på grund av en allvarlig hjärnskada, inte förväntades att överleva. Familjen har nu valt att stänga av hennes livsuppehållande system.
 
 
Anne Heche (född 1969 i Ohio) slog igenom framför kameran i rollerna som tvillingar i tv-såpan "Another World" och belönades med en Daytime Emmy.
 
År 1997 medverkade hon i tre stora filmer: gangsterdramat "Donnie Brasco", katastroffilmen "Volcano" och rysaren "Jag vet vad du gjorde förra sommaren". Filmkarriären tog ytterligare fart när hon fick spela ikoniska Marion i Gus van Sants remake av Hitchcock-klassikern "Psycho" (1998). Den följdes av actionkomedin "Sex dagar, sju nätter" mot Harrison Ford.
 
 
På senare år har hennes största roller varit inom tv, med titlar som "Men in Trees", "Hung", "Chicago PD" och "Aftermath".
 
Heche figurerade flitigt i skvallerpressen på grund av sitt förhållande med Ellen DeGeneres i slutet av 90-talet. Paret splittrades år 2000. Heche har sedan dess varit gift med en kameraman, och tillsammans med skådespelaren James Tupper. Hon har två söner från dessa relationer.
| 12 augusti 2022 21:00 |