Film

Skribent

Viktor Eriksson

22 april 2024 | 23:00

Anne Hathaway var tvungen att hångla med 10 olika män på en dag för roll

“Jag var så ung och hemskt medveten om hur lätt det är att förlora allt genom att klassas som “svår” att jobba med.”
Anna Hathaway berättar i en ny intervju med V Magazine att när hon började arbeta som skådespelerska på 2000-talet så var det vanligt att be skådespelare hångla med varandra för att “testa deras kemi”.
 
– Under 2000-talet – och det här hände mig – så var det normalt att be en skådespelare hångla med andra skådespelare för att testa deras kemi ihop, vilket i själva verket är sämsta sättet att testa det på, säger Anne Hathaway och fortsätter.
 
– De sa till mig att “vi har 10 snubbar som kommer idag och du har rollen. Ska det inte bli kul att hångla med alla?” Och jag tänkte “Är det något fel på mig?” för jag såg inte fram emot det alls. Jag tyckte att det lät rätt äckligt.
 
Att hon var ny i branschen gjorde inte heller situationen lättare.
 
– Och jag var så ung och hemskt medveten om hur lätt det är att förlora allt genom att klassas som “svår” att jobba med, så jag låtsades som om jag tyckte det var roligt och gick vidare. Det var inte en “power play”, det var ingen som försökte vara hemsk eller skada mig. Det var bara en väldigt annorlunda tid och idag vet vi bättre.
 
Anna Hathaway är just nu aktuell med den romantiska komedin “The Idea of You” som släpps den 2 maj.
 
 
| 22 april 2024 23:00 |