exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

11 februari 2024 | 13:00

Anne Hathaway tipsar MovieZine: "De 3 bästa kärleksfilmerna jag sett"

Oscarsvinnande skådespelerskan Anne Hathaway tipsar oss om vilka kärleksfilmer som passar bäst till Alla hjärtans dag.
MovieZine fick en halvtimma tillsammans med skådespelarna Anne Hathaway ("Les Misérables", "En prinsessas dagbok") och Nicholas Galitzine, som är festivalaktuella med sin nya kärleksfilm "The Idea of You". Men med tanke på att filmen inte släpps för oss vanliga tittare förrän i maj, så kommer vi att släppa hela vår intervju skådespelarna då.
 
Under vårt samtal hann vi däremot glida in en kortis på Alla hjärtans dag och perfekta kärleksfilmer att se då, så vi tjuvstartar vår intervju med att låta Oscarvinnaren Hathaway lyfta fram sina tre favoriter:
 
Nu tror jag ju att "The Idea of You" hade kunnat vara en perfekt kärleksfilm att se under Alla hjärtans dag, men med tanke på att din film släpps på Prime Video först i maj så får det väl kanske bli nästa års tips istället. Har du några egna favoriter genom filmhistorien, när det kommer till just kärleksfilmer?
 
- Min personliga smak tenderar att vara lite mer åt det surrealistiska hållet. Det är även en del av vår film "The Idea of You" som jag gillar. Men jag antar att jag gillar romantiska filmer som tar dig med på resan. Jag gillar också saker som är förtjusande och som får dig att känna massor av saker.
 
- En av mina favoritfilmer är "Pretty Woman", jag älskade också "Det hände en natt". Men jag älskar "Mångalen", jag tror att "Mångalen" nog kan vara min romantiska favoritfilm. Så jag gillar verkligen saker som är lite förhöjda, men också lite extravaganta i sin lust efter skönhet.
 

"Pretty Woman" (1990) - finns på Netflix och Disney+

 
 
Richard Gere och Julia Roberts lite annorlunda kärlekshistoria i "Pretty Woman" är troligtvis den titel som flest har sett här på listan. Den sofistikerade miljardären Edward (Gere) köper en hel veckas tid av en charmig prostituerad spelad av Roberts. Det låter ju kanske inte som ett recept på den perfekta kärleksfilmen, men båda våra huvudkaraktärer överraskar varandra med sina väldigt olika sätt att se på livet... och det dröjer givetvis inte länge innan de båda faller för varandra på riktigt.
 

"Det hände en natt" ("It Happened One Night", 1934) - finns att hyra hos Apple TV

 
 
Det blir inte mycket mer klassiskt än såhär. Clark Gables och Claudette Colberts klassiker "Det hände en natt" från 1934 plockade hem hela fem statyetter på Oscarsgalan, bland annat för bästa film (och alla andra stora kategorier också). 
 
Filmen handlar om den bortskämda Ellie Andrews rymmer från sin förmögne pappa - och på väg till New York möter hon en arbetslös journalist. När deras buss går sönder, drar det vilt grälande paret ut på ett vanvettigt och härligt äventyr.
 

"Mångalen" ("Moonstruck", 1987) - finns på Prime Video

 
 
Cher och Nicolas Cage har alltså lyckats skapa den perfekta kärleksfilmen om du frågar Anne Hathaway. I filmen får vi följa Loretta, som är en italenska änka med otur i kärlek, som till slut ändå finner den när månen över Manhattan lägger sig i saken. För bara några veckor innan hon ska gifta sig med en man hon inte älskar, träffar hon hans yngre bror (Cage)... och då börjar det slå kärleksgnistor på riktigt för henne.
 

"The Idea of You" (2024) - premiär på Prime Video i maj

 
 
Nu är vi fortfarande så tidigt ute att det inte ens har hunnit släppas någon officiell trailer inför premiären av "The Idea of You" i maj. Men handlingen av filmen kommer i alla fall följa en nyligen frånskild 40-åring spelad av Anne Hathaway, som råkar träffa en av sångarna (Nicholas Galitzine) i ett känt pojkband - när hon följt med sin 16-åriga dotter till Coachella. Sedan leder en sak till en annan så att säga.
 
Det har av somliga anytts att filmen inspirerats av den före detta pojkbandsmusikern (och nu skådespelaren) Harry Styles och Olivia Wildes förhållande, något Hathaway (som även producerat filmen) dock förnekar i vår intervju. Men mer om detta i maj! 
 

Läs också: Prime Video tar över 9 nya nordiska titlar från krisande Viaplay

 
Vi kommer att släppa hela vår intervju med Hathaway och Galitzine när vi börjar närma oss premiären om några månader. Men tills dess vill vi givetvis veta om du redan hade sett alla tre av Hathaways bästa tips på kärleksfilmer? Vilka är dina favoriter? Kommentera gärna nedan!
| 11 februari 2024 13:00 |