Serie

Skribent

Alexander Kardelo

22 november 2023 | 16:00

Svenska Anna tävlar i ”Squid Game: The Challenge”: Bland det galnaste jag gjort

Känd från Bullerbyn och Eurovision -  nu aktuell i världens största realityserie.
456 deltagare slåss om 4,56 miljoner dollar - och en av dem är svensk.
 
Anna Sahlene, 47 år, har fått på sig grön träningsoverall med nummer 142, för att kasta sig in i en tävlings-realityserie inspirerad av sydkoreanska Netflix-succén ”Squid Game”.
 
”Jag har gjort mycket galna, roliga och spännande saker i mitt liv. Men det här äventyret är bland det galnaste hittills!” skriver hon på sin Instagram.
 

Deltagarna har hållts hemliga in i det sista

 
Det har på förhand varit hemligt vilka som deltar i ”Squid Game: The Challenge” och om några svenskar fick komma till audition. Anna Sahlene är enligt utsago den enda som får representera Sverige i de hårda utmaningarna, som spelades in i Storbritannien.
 
”Stolt över att vara den enda svensken i denna episka lek - och att bli en del av tv-historien. Den största realityserien som någonsin gjorts!” kommenterar Anna.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Anna Sahlene (@sahlene)

 

Men varför känner jag igen Anna Sahlene?

 
Om namnet eller ansiktet verkar bekant, så är du inte ensam om det. Hon har både skådespelare, popartist och låtskrivare på sitt visitkort.
 
Som barn medverkade Anna Sahlin i Lasse Hallströms filmer om barnen i Bullerbyn, och i vuxen ålder gjordes det popsånger under artistnamnet Sahlene. Hon har bland annat medverkat i Estlands svar på Melodifestivalen och fick representera landet i 2002 års Eurovision Song Contest.
 
De första fem avsnitten av "Squid Game: The Challenge" släpptes idag på Netflix.
| 22 november 2023 16:00 |