Film

Skribent

Josefine Krischausky

13 juli 2021 | 12:00

Anna Kendrick leder den psykologiska thrillern "Alice, Darling"

Filmen, vars handling lägger sitt fokus på vänskapen mellan tre unga kvinnor, beskrivs som en "subtil, nyanserad berättelse om tvång och kontroll".
Det har blivit dags för Oscarsnominerade Anna Kendrick att återvända till thrillergenren. Deadline rapporterar att hon gör den ledande rollen i filmen "Alice, Darling", som för tillfället håller på att spelas in. 
 
I centrum av handlingen står Alice, som ger sig ut på en tripp tillsammans med sina två närmaste vänner. Alice har betett sig annorlunda en tid, och hållit en del hemligheter om sin pojkvän. Allt flyter dock upp till ytan när en ung tjej i närområdet plötsligt försvinner, samtidigt som pojkvännen dyker upp utan förvarning. 
 
På rollistan ser vi även Charlie Carrick ("Departure"), som spelar pojkvännen, medan Alice vänner spelas av Wunmi Mosaku ("Loki", "Lovecraft Country") och Kaniehtiio Horn ("Possessor").
 
I registolen sitter Mary Nighy, som långfilmsdebuterar som regissör. Hon beskriver själv filmen som en "subtil, nyanserad berättelse om tvång och kontroll".
 
- Som en regissör så hade jag inte kunnat önska mig en bättre uppsättning av talangfulla skådespelare och kreativa personer som får ge liv till denna viktiga berättelse. Kemin mellan Anna Kendrick, Wunmi Mosaku och Kaniehtiio Horn som de tre vännerna är en glädje att se, tillägger hon. 
 
Ett premiärdatum för filmen, vars internationella distribution kommer att skötas av Lionsgate, ännu inte fastställt. 
| 13 juli 2021 12:00 |