Film

Skribent

Josefine Krischausky

3 december 2021 | 20:30

Animerad apa gör huvudrollen i biopic om Robbie Williams

Filmen "Better Man" kommer som många typiska biopics att skildra sångarens liv både på och bakom scenen, men "The Greatest Showman"-regissören Michael Gracey väljer att göra det med en minst sagt annorlunda twist.
Listan på biopics om berömda musiker fortsätter fyllas på, och en av de som står näst på tur att porträtteras är Robbie Williams. Regissören Michael Gracey ("The Greatest Showman") arbetar just nu på filmen "Better Man", baserad på artistens liv, och Deadline rapporterar att man snart är redo för inspelning.
 
Handlingen kommer att dyka ner i flera upplevelser som format Williams liv och karriär, dock berättat på ett aningen speciellt sätt. Ja, du läste rubriken rätt – huvudrollen kommer inte att spelas av någon mänsklig skådespelare, utan ska istället gestaltas av en datoranimerad apa. 
 
Gracey, som även har varit med och skrivit manuset, har i en tidigare intervju med Deadline berättat hur vill porträttera Williams på ett "väldigt originellt sätt". Rollsättningen i övrigt, och hur andra personer kommer att gestaltas i filmen, är dock inte avslöjat. 
 
Som apans sångröst kommer vi däremot att höra Williams själv. Sångaren förväntas vara en aktiv del av produktionen, och bidra med nyinspelade versioner av sina låtar. 
 
Inspelningen av "Better Man" kommer att ta plats på en studioanläggning i Melbourne, med start i början av nästa år. Något premiärdatum för filmen är ännu inte inplanerat. 
| 3 december 2021 20:30 |