Serie

Skribent

Viktor Eriksson

2 december 2023 | 09:00

Animeåret 2023: ”Skip and Loafer” – anime vet fortfarande hur man gör bra romkom

MovieZine plockar pärlorna ur det gångna animeåret. Idag: den romantiska gymnasiekomedin ”Skip and Loafer”.
Vi har inte direkt duschats med bra romantiska komedier de senaste åren. Om man inte råkar gilla anime det vill säga. Medan resten av befolkningen får nöja sig med att se om "Love Actually" för tionde gången har animefansen romkom-fest i princip varje år. 2023 var inget undantag tack vare det ljuvliga och frustrerande relaterbara ungdomsdramat ”Skip and Loafer”.
 
Serien handlar om den sprudlande studenten Mitsumi Iwakura som flyttar från landet för att börja på gymnasiet i Tokyo. Fast besluten att få ut det mesta av sitt studentliv i den stora staden går hon ändå vilse på vägen till invigningsceremonin. Då träffar hon den blonda himbon och blivande klasskamraten Sōsuke Shima. Och ganska snart blir det tydligt att livet inte är något du planerar. Det är något du upplever.
 
”Skip and Loafers” ton är lika delar realistisk som uppskruvad för att fånga de stora känslorna och ännu större drömmarna som döljs inuti en tonårings kropp. Serien har ett rikt karaktärsgalleri där det är hopplöst att välja en favorit för efter ett tag inser du vid någon gång i tiden förmodligen varit samtliga de här karaktärerna. 
 
Det här är inte en serie som du sträckkollar på utan likt ett bra te så räcker det oftast med en kopp i taget för att nå full njutning och sinnesro. Plus att du ändå kommer behöva vila kinderna efter att ha fånlett i 24 minuter i sträck.
 
”Skip and Loafer” är tillgänglig att se på Crunchyroll.
 
| 2 december 2023 09:00 |