Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 september 2014 | 21:00

Angelina Jolie drar till "Africa"

Regisserar den sanna historien om tjuvjakt på elefanter.
Innan hon dök upp och stal showen i Disneysagan "Maleficent" i våras var det hela fyra år sedan som skådespelaren Angelina Jolie stod framför en kamera. Men regissören Jolie är desto mer flitig, och har just hittat sitt fjärde (!) projekt. Titeln och spelplatsen: "Africa". 

Den bygger på en biografi av Richard Leakey, arkeologen som ägnade sitt liv åt att bekämpa tjuvjakt på elefanter.

Roger Deakins är fotograf och manus skrivs av Eric Roth ("Benjamin Buttons otroliga liv"). 

- Jag har känt en djup relation till Afrika och dess kultur under större delen av mitt liv. Jag blev tagen av Erics vackra manus om en man som dras in i en våldsam konflikt med tjuvjägare, och om människans avtryck och känsla för ansvar för omvärlden, säger Jolie till Hollywood Reporter.

Om du ännu väntar på att få se en film regisserad av Angelina Jolie så är det kanske inte så konstigt. Regidebuten "In the Land of Blood and Honey" från 2011 fick aldrig svensk distribution. I vinter kommer dock hennes andra film, "Unbroken", på bio. Det talas redan om den som en het Oscarskandidat.

Angelina Jolie och maken Brad Pitt befinner sig just nu på Malta där de spelar in hennes tredje film, "By the Sea", som hon både regisserar och agerar i.
| 20 september 2014 21:00 |