Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 oktober 2013 | 14:01

"Anchorman 2" släpps i två versioner

Regissören Adam McKay planerar att släppa en alternativ version med 250 helt nya skämt.

Enormt mycket skoj hamnar på klippgolvet när man spelar in en komedi. Speciellt när killar som Will Ferrell och Steve Carell, mästare på improvisation, är inblandade.

Redan i DVD-filmen "Wake Up Ron Burgundy" såg vi mycket av de bortklippta skämten som inte fick plats i "Anchorman" från 2004. Medan den så kallade spin-offen saknade en sammanhängande story, ska man testa ett liknande grepp till "Anchorman 2: The Legend Continues".

Adam McKay jobbar nämligen på en andra version av filmen, med exakt samma handling men andra val av klipp med helt nya skämt. Och förhoppningen är att sätta upp båda versionerna på bio. Empire citerar regissören:

- Vi hade så fria tyglar att vi kan ersätta varenda skämt i filmen och sätta in alternativa tagningar. Jag tror att vår klippare jobbar på det just nu, med 250 nya skämt. Det skulle vara riktigt roligt att visa den på bio. Skulle jag personligen få möjigheten att se om en komedi som "Titta vi flyger" med helt nya skämt, skulle jag ta chansen.

McKay berättade också att filmen är den längsta han gjort, med en speltid på 1 timme 52 minuter.

"Anchorman 2" har svensk biopremiär den 20 december... tyvärr är det inte klart om den alternativa klippningen visas även här.

| 26 oktober 2013 14:01 |