Serie

Skribent

MovieZine

28 september 2020 | 09:30

Amy Deasismont bakom tv-serien "Thunder In My Heart"

"Jag vill att det både ska pirra och smärta", säger skådespelerskan som nu gör sin egna tv-serie åt Viaplay.
Hon slog igenom redan som tolvåring under artistnamnet Amy Diamond, men har även agerat i bland annat "Min lilla syster" och tv-serien "Gösta".

Nu bryter Amy Deasismont ny mark och har skapat Viaplays nya originalserie "Thunder in my heart" – där hon också spelar huvudrollen. Dramakomedin som har nordisk premiär på Viaplay under våren 2021.

– Att få förverkliga den här historien tillsammans med ett fantastiskt gäng och en underbar cast som förkroppsligar och ger liv åt karaktärerna är en dröm som går i uppfyllelse. "Thunder in my heart" är en tv-serie jag skrivit på under fem års tid med stort fokus på karaktärernas vuxenblivande och frigörelse, säger Amy Deasismont i ett pressmeddelande.

"Thunder in my heart" beskrivs som en dramakomedi om kärlek, identitetssökande och att vara vuxen på pappret men fortfarande känna sig som ett barn. Att välja vilka som är ens riktiga familj och att göra upp med sitt förflutna.

Vi följer ett tajt kompisgäng som precis klivit över 20-årsstrecket tillsammans och sätts på prov genom familjer som brister, vänskapsband som utmanas och trevande händer som ger förvånande njutning.

– Jag vill porträttera de höga topparna och det som gör väldigt ont i det unga, vuxna livet. Jag vill att det både ska pirra och smärta, säger Deasismont.

Förutom Amy Deasismont spelas huvudkaraktärerna av de unga stjärnskotten Alexander Abdallah ("Snabba Cash"), Julia Lyskova (podden Daddy Issues), Max Ulveson ("Dancing Queens") och Malin Persson ("Vår tid är nu"), samt väletablerade Gustaf Hammarsten och Helen Sjöholm.

Inspelningarna startar i Stockholm i slutet av september.
| 28 september 2020 09:30 |