Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 juni 2019 | 13:30

"Amityville"-filmerna får en prequel

Snart ska vi tillbaks till huset som Gud glömde. "Amityville 1974" kommer att berätta om morden som ledde fram till de påstådda övernaturliga händelserna.
I november 1974 skakades småstaden Amityville av en fasansfull tragedi. Ronald DeFeo sköt och dödade hela sin familj på sex personer medan de låg och sov.
 
När en ny familj flyttade in i huset året därpå, stod de inte ut med rösterna och andra oförklarliga fenomen. De flyttade ut efter bara fyra veckor, och tog bland annat hjälp av Ed och Lorraine Warren (spökjägarna kända från "The Conjuring"-filmerna) för att få bukt med det påstått hemsökta huset.

Händelserna har inspirerat rysaren "The Amityville Horror" ("Huset som Gud glömde"), som sedan 1979 fått en lång rad av uppföljare och remakes. Hela 23 filmer med "Amityville" i titeln går att hitta. Vi kan bara gissa att de flesta är lågbudgettitlar som hittas längst ner i en dvd-backe någonstans.

Nu är det dock dags för ytterligare en, denna gång en prequel som tar oss dit allt började. Casey LaScala har skrivit manus och ska regissera "Amityville 1974". Han säger:

- De när historien börjar med de sanna fakta kring DeFeo-tragedin, men ska också utforska det mänskliga dramat inom en familj som plågas av en skrämmande ondska.

Wonderfilm Media Corporation planerar att påbörja inspelningen i november, skriver Deadline.
| 18 juni 2019 13:30 |