Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 mars 2019 | 08:15

"American Gods" får en oväntad tredje säsong

Starz sparkar dessutom showrunnern för säsong två, vilket gör att Chic Eglee kliver in som seriens fjärde showrunner efter alla problemen bakom kulisserna.
Den första säsongen av "American Gods" möttes av hyllningar av såväl kritiker som vanliga tittare. Bryan Fuller och Michael Green, seriens första showrunners, lyckades då få till en av de mest visuellt slående nya tv-serierna någonsin. Men under förberedelserna inför den andra säsongen lämnade de båda projektet efter ett bråk om series budget, vilket även gjorde att skådespelare som Gillian Anderson valde att tacka för sig.
 
Jesse Alexander tog över ansvaret som showrunner, men ska även han ha stött på så stora problem bakom kulisserna att han inofficiellt fick sparken och förlorade all kontroll över produktionen. Starz ville dock (troligtvis) inte officiellt ersätta honom inför den nu otursförföljda andra säsongen. Vilket gjorde att Neil Gaiman, vars bok serien grundar sig på, ska ha axlat stora delar av ansvaret.
 
 
Inför premiären av den andra säsongen träffade vi Ricky Whittle och Emily Browning, två av seriens huvudrollsinnehavare, som ändå försäkrade oss att vi hade en grym säsong framför oss (vad ska de annars säga?) - och avslöjade även att Peter Stormare, som spelar en av de äldre gudarna, luktar sjukt gott.
 
Den nya säsongen har hittills fått väldigt svaga recensioner av de kritiker som har fått titta i förväg - och endast ett avsnitt har hunnit sändas sedan premiären tidigare under veckan. Men enligt Variety har Starz redan bestämt sig för att ge "American Gods" en ytterligare chans, denna gången med Charles "Chic" Eglee som dess fjärde showrunner.
 
 
Ett beslut som är lite förvånande med tanke på alla problem bakom kulisserna, de höga produktionskostnaderna och svaga mottagandet. Men tredje gången gillt? Med löftet om en tredje säsong, finns det förhoppningsvis många fans som ger den andra säsongen en ordentlig chans.
 
Här i Sverige sänds "American Gods" hos Amazon Prime. Har du hunnit se premiäravsnittet ännu? Kommentera gärna nedan!
| 16 mars 2019 08:15 |