Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 augusti 2021 | 13:30

Festen fortsätter:"American Crime Story" får en fjärde säsong

I höst släpps säsong 3 av Ryan Murphys antologiserie - och det planeras redan för en fortsättning och två spinoffserier.
Antologiserien "American Crime Story" är inte direkt en som stressas fram. År 2016 kom den första säsongen, som granskade fallet O.J. Simpson - sportikonen och skådespelaren som dömdes för mordet på sin exfru. År 2018 släpptes den andra säsongen som fokuserade på mordet på Gianni Versace, modeskaparen.

Kända amerikanska brottsfall är den röda tråden, och säsong 3 - "Impeachment: American Crime Story" - tar oss till Vita huset på 90-talet där en viss Monica Lewinsky inledde en hemlig affär med president Bill Clinton. Efter mer än tre års väntan blir det tv-premiär i september (åtminstone i USA).

Men redan nu släpps de första detaljerna kring säsong 4. En ledtråd finns redan i titeln "Studio 54: American Crime Story". Det ska såklart handla om den legendariska nattklubben i New York dit discodivor, modeller, stjärndesigners och filmskådisar lockades på 1970-talet för att svänga sina lurviga. Studio 54 blev ökänt för sina galna fester där sex och droger var vanliga inslag, men fick slå igen när ägarna dömdes för skattebrott.
 
Studio 54 besöktes även i Ryan Murphys Netflix-serie "Halston".
 
ET Online skriver även att kanalen FX har beställt två spinoffserier. "American Sport Story" och "American Love Story" är miniserier som på samma vis som "American Crime Story" skildrar välkända händelser som påverkat USA.

"American Sport Story" ska handla om NFL-stjärnan Aaron Hernandez som dömdes för mord. "American Love Story" berättar historien om John F. Kennedy Jr. och Carolyn Bessette.

- När Ryan Murphy kom till oss med idén för de två serierna tog vi genast chansen, säger John Landgraf, chef på FX.
 
 
Närmast väntar altså "Impeachment: American Crime Story" som får amerikansk premiär på FX den 7 september. I Sverige var det SVT som först visade de tidigare säsongerna, innan de gick över till Netflix. Det är i nuläget inte klart när "Impeachment" når svenska tittare.
| 14 augusti 2021 13:30 |