Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 september 2020 | 12:08

Amazon satsar på spelstreamingtjänsten Luna

Streama spel över nätet på din dator, mobil och tv för en månadskostnad med Luna.
Förutom att de driver sin streamingtjänst Amazon Prime Video och snart lanserar sin näthandelsbutik i Sverige, ger de sig nu in i spelbranschen.
 
Med Amazons kommande streamingtjänst Luna betalar du drygt sex dollar i månaden för att kunna streama spel till din PC, Mac, iPhone, iPad, Amazons Fire TV och så småningom även Android-plattformar.
 
Likt Google Stadia, Microsofts xCloud och Playstation Now behöver du inte ladda ner spelen, utan streamar helt enkelt valfritt spel med 4K-upplösning och i 60 bilder per sekund, så länge du har en tillräckligt bra uppkoppling. 
 
 
Utvalda spelutvecklare kommer kunna ha egna kanaler. Ubisoft kommer till exempel erbjuda spel som "Assassin's Creed: Valhalla", "Far Cry 6" och "Immortals: Fenyx Rising", för en i dagsläget okänd summa. 
 
Amazon utlovar att över 100 spel kommer finnas tillgängliga vid lanseringen som till exempel "Control", "Resident Evil 7" och svenska spel som "Brothers: A Tale of Two Sons" och "Steamworld Dig". 
 
Tjänsten fungerar med mus och tangentbord, kontroller från Xbox och Playstation 4 samt Amazons egna handkontroll. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I nuläget finns det ingen information när tjänsten kommer lanseras, men amerikaner kan just nu ansöka om att få testa Luna tidigt. Priset kommer att höjas vid ett senare tillfälle. 
 
Hittills har inte den största konkurrenten Google Stadia nått några större framgångar och xCloud är fortfarande under "early access", så det är svårt att sia om streaming är framtiden för spelen. Personligen tror jag att de flesta spelarna föredrar att köpa fysiskt eller digitalt, eller tjänster som Xbox Game Pass. 
 
Tror du att streaming är framtiden för spel? Har du testat Google Stadia? 
| 25 september 2020 12:08 |