Serie

Skribent

Viktor Eriksson

10 januari 2024 | 18:00

Amazon säger upp hundratals anställda vid Prime Video och MGM

Företaget skar även kraftigt ner på personalen under 2023.
Amazon meddelar nu att företaget kommer att säga upp “flera hundra” anställda vid streamingtjänsten Prime Video och MGM Studios film- och tv-avdelningar, rapporterar Variety. Prime Video är känt för populära tv-serier som “The Boys”, “Reacher” och "Sagan om ringen: Maktens ringar" medan MGM mest är känd för James Bond-filmserien.
 
Företagets chef Mike Hopkins säger att nedskärningarna är på grund av att företaget behöver prioritera sina investeringar för att uppnå långsiktig framgång. Anställda som sägs upp kommer att få avgångsvederlag och andra förmåner samt externt stöd för jobbplacering. E-handelsjätten Amazon sa även upp 25 000 anställda globalt under 2023, varav en del jobbade vid Prime Video och MGM.
 
"Detta är ett svårt beslut att fatta och ett som mitt ledningsteam och jag inte tar lätt på. Det är svårt att säga adjö till begåvade Amazon-anställda som har gjort betydelsefulla insatser för våra kunder, team och företag. Tack för ert engagemang och arbete", skriver Mike Hopkins i ett internt meddelande till de anställda. 
 
Från och med den 29 januari kommer Prime Video också att börja visa annonser för samtliga prenumeranter som inte betalar ytterligare 2,99 dollar, motsvarande cirka 30 kronor, i månaden. Detta påverkar flera länder men än så länge inte svenska Prime Video-användare.
| 10 januari 2024 18:00 |