Serie

Skribent

MovieZine

21 november 2017 | 16:00

Amazon Prime Video ingår samarbete med AMC Studios

Först ut blir antologiserien ”The Terror”, tillgänglig för svenska Amazon-tittare under 2018.
Amazon tillkännager idag ett samarbete med AMC Studios som innebär att Amazon Prime Video kommer kunna erbjuda nya AMC-serier exklusivt i flera länder, däribland Sverige. Den första serien som kommer till streamingtjänsten blir antologiserien ”The Terror”.

AMC Studios står bakom serier som ”Breaking Bad”, ”Mad Men”, ”The Walking Dead”, ”Fear the Walking Dead” och ”Preacher”.

- Det här är ytterligare ett steg i vårt arbete att utöka urvalet av premiumserier hos Amazon Prime Video. Vi är spända över att kunna erbjuda våra medlemmar nya serier från AMC, med ”The Terror” först ut, säger Brad Beale, Vice President Content Acquisition på Amazon Prime Video, i ett pressmeddelande.

”The Terror” har premiär under 2018 och är baserad på den sanna historien om kapten John Franklins arktiska expedition, som inspirerade till romanen skriven av sci-fi-författaren Dan Simmons. 

Serien utspelar sig 1847 och följer besättningen under en Royal Navy-expedition och en sökning efter nordvästpassagen. Fartyget attackeras av ett mystiskt rovdjur och besättningen går in i ett spännande och desperat överlevnadsspel.

”The Terror” är producerad av bland andra Ridley Scott. I huvudrollerna ser vi Ciarán Hinds (”Game of Thrones”) som kapten John Franklin, Tobias Menzies (”Outlander”) och Jared Harris (”The Crown”).
| 21 november 2017 16:00 |