Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 juli 2019 | 22:30

Amazon Prime gör tv-serie av "Jack Reacher"

Tom Cruise, som spelat karaktären i två långfilmer, kommer däremot inte ha något med den kommande serien att göra.
Amazon Primes "Jack Ryan" får snart sällskap av Lee Childs hyllade bokserie om "Jack Reacher", rapporterar Deadline. Med fler än 100 miljoner böcker sålda, översatta till 49 olika språk, har Childs "Jack Reacher" redan en trogen fanskara - vilket redan har resulterat i två sevärda actionfilmer med Tom Cruise i titelrollen.
 
Vi har tidigare rapporterat om att Lee Child hade planer på att låta "Jack Reacher" adapteras som tv-serie, samt att Tom Cruise inte riktigt hade de kroppsliga förutsättningarna för att spela den 196 centimeter långe ex-militären.
 
- Jag gillade att jobba med Cruise, han är riktigt trevlig. Men i slutändan har läsarna rätt. Reachers storlek är en väldigt viktig del av vem han är... Så jag har bestämt mig för att det inte blir några fler filmer med Tom Cruise. Istället ska vi satsa på en streamad serie, hos Netflix eller någon annan, med en helt ny skådespelare.
 
 
Nu vet vi alltså att "någon annan" blev Amazon Prime. Men det framkommer däremot inte om serien kommer att dra inspiration från samma böcker som legat till grund för långfilmerna. Nick Santora, skaparen av "Scorpion", kommer att skriva manus, exekutivt producera samt agera showrunner för den nya serien - Child kommer även själv att vara involverad som exekutiv producent. 
 
Amazon kommer att samproducera "Jack Reacher" tillsammans med Paramount Televison och Skydance Televison, vilka de även samarbetar med på produktionen av deras "Jack Ryan"-serie - med John Krasinski i huvudrollen. "Jack Ryan" har dessutom nyligen blivit förnyad med en tredje säsong, redan innan premiären av den andra säsongen som kommer att introducera Noomi Rapace i en av huvudrollerna.
 
Kommer du att ge "Jack Reacher"-serien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 15 juli 2019 22:30 |