Comic-Con 2020

Skribent

Jonatan Blomberg

23 juli 2020 | 23:50

Trailer: Amazon Prime ger oss en första titt på "Utopia"

Den första säsongen av Amazon Primes underhållande adaption av konspirations-serien "Utopia", kommer att få premiär någon gång under hösten 2020.
Författaren Gillian Flynn ("Sharp Objects", "Gone Girl") är både skapare och showrunner för den kommande Amazon Prime-adaptionen av den brittiska originalserien "Utopia", från 2013. Den efterlängtade premiären är förväntad till någon gång under hösten 2020, men inför veckans panel under Comic-Con@Home har EW släppt tre bilder ur den första säsongen.
 
(Artikel uppdaterad med trailer från Comic-Con 2020 i slutet)
 
Handlingen kretsar kring ett gäng nördar som träffats online och förenats i sin kärlek för serietidningen "Dystopia" - som precis när serien drar igång, ska få en uppföljare kallad "Utopia". Gänget bestämmer sig därför för att träffas på ett lanseringskonvent för fortsättningen av deras älskade berättelse. Så fort de kommer dit blir dem däremot jagade av våldsamma lönnmördare som försöker stoppa alla från att läsa fortsättningen, men till deras undsättning kommer plötsligt serietidningens huvudkaraktär - som visar sig vara en verklig person, med ett högst personligt uppdrag.
 
 
Flynn har även bekräftat att hennes version av serien har introducerat en rad nya karaktärer som inte fanns med i originalserien, exempelvis en excentrisk miljardär spelad av John Cusack... som verkar ha något att göra med en mystisk sjukdom som studeras under säsongen. Den nya serien kommer även att ha ett större fokus på konspirationsteorier kring olika regeringar i världen. 
 
Cusack, Rainn Wilson, Sasha Lane, Dan Byrd, Ashleigh LaThrop, Jessica Rothe och Desmin Borges dyker alla upp i olika nyckelroller framför kameran under den första säsongen. Flynn har skrivit säsongens samtliga nio avsnitt.
 
 

Läs också: Lisbeth Salander får egen tv-serie hos Amazon

 
Kommer du att ge "Utopia" en chans under hösten? Kommentera gärna nedan!
| 23 juli 2020 23:50 |