Film

Skribent

Mats Karlsson

24 juli 2020 | 15:00

Amazon köper in Tom Clancy-thrillern "Without Remorse"

Med Michael B. Jordan som den hämndlystne Navy SEAL-soldaten John Clark. Filmen släpps globalt på Amazon Prime.
För några månader sedan fick vi se den första teasern till kommande "Without Remorse", som var tänkt att gå upp på bio. Men nu har studion sålt filmen till Amazon Studios, vars ambition är att släppa filmen globalt på streamingtjänsten Amazon Prime (som nyligen släppte "7500"), skriver Variety.
 
Michael B. Jordan axlar huvudrollen som Navy SEAL-soldaten John Clark, vars bestämda mål är att hämnas sin mördade fru, men hamnar i en större konspiration. Eftersom Amazon redan har Tom Clancy-serien "Jack Ryan" var det nog ett lätt beslut att köpa in "Without Remorse", som dessutom har Michael B. Jordan i rollistan och Stefano Sollima i registolen (som regisserade Amazons "ZeroZeroZero").
 
Karaktären John Clark (som tidigare hette Kelly) är en av Clancys stora och har varit med i 17 av författarens romaner. När "Without Remorse" kommer att släppas på Amazon Prime avslöjas inte i rapporten, men inte helt omöjligt att det går relativt fort.
 
Streamingtjänsterna har framför allt på senare tid visat upp ett större intresse för de lite större filmerna. Apple körde nyligen ut "Greyhound" med Tom Hanks, Netflix är på väg att släppa Aaron Sorkins "The Trial of Chicago 7", som kostade 56 miljoner dollar.
| 24 juli 2020 15:00 |