Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

11 april 2015 | 11:00

Allt vi vet om Marvels kommande Netflix-serier

"Daredevil" var den första av fyra Marvel-satsningar på Netflix. Här är vad vi vet om de tre andra i dagsläget.
Drew Goddards emotsedda tv-version av "Daredevil" med Charlie Cox i titelrollen, som släpptes i fredags, var som sagt bara den första i raden Marvel-serier som Netflix har på gång. 

Nu står "A.K.A Jessica Jones" på tur och sedan kommer "Luke Cage" och "Iron Fist" - i den ordningen - med sina serier och därefter ska alla fyra hjältarna; Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist, stråla samman i miniserien "The Defenders". 

Så det finns med andra ord mycket Marvel-godis att se fram emot. 

Gemensamt för de fyra serierna är att de allihop fått 13 avsnitt var och att de utspelar sig i New York.

"A.K.A. Jessica Jones"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Seriens premiss: 

Före detta superhjältinnan Jessica Jones, som lider av posttraumatisk stress, öppnar en detektivfirma som både hjälper vanligt folk och superhjältar. 

Vad vi vet:

Titelrollen spelas av Krysten Ritter ("Breaking Bad", "Don't Trust the Bitch in Apartment 23"). Kvinnan bakom tv-"Jones" är Melissa Rosenberg. Hon skrev, producerade och var showrunner för "Dexter" de fyra första (bästa) säsongerna. Hon hade en "Jessica Jones"-serie på gång redan 2010, då för amerikanska tv-kanalen ABC. Men de drog sig ur och efter det blev serien hängande i luften. Tills nu.

"A.K.A. Jessica Jones" började spelas in i New York i februari 2015. Serien har premiär senare i år. 

"Luke Cage"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Seriens premiss: 

Luke Cage är en före detta fängelseintern med övernaturlig styrka och ogenomtränglig hud som bekämpar brott i New Yorks Hell's Kitchen-distrikt. 

Vad vi vet:

Titelrollen spelas av Mike Colter ("Halo: Nightfall", "The Following"). Colter är - som Luke Cage - även med i "A.K.A Jessica Jones". Enligt Marvel dyker han upp där på följande sätt: "under en privatspaning i New York möter Jessica Jones den gåtfulle Luke Cage - en man vars förflutna döljer hemligheter som kommer ha dramatiska effekter på Jessica, på sätt hon aldrig trott möjliga".

Showrunner för "Luke Cage" är  Cheo Hodari Coker, som tidigare jobbat med kritikerhyllade serier som "Southland" och "Ray Donovan". 
  
"Luke Cage" har premiär 2016.   

"Iron Fist"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Seriens premiss:

"Iron Fist" följer kampsportsexperten Danny Rand, som också går under namnet Iron Fist, en superhjälte som kan fokusera sin kraft (sin chi) till en riktig järnnäve. 

Vad vi vet:

Inte mycket än. 

I serietidningarna har Luke Cage och Iron Fist jobbat ihop, men ingen information har läckt ut gällande handlingen i tv-serien. Inte heller finns det något klart namn för vem som ska spela titelrollen. I januari gick ett rykte om att stuntmannen och kampsportaren Alain Moussi kunde vara aktuell för rollen. 

Moussi gödslade på ryktet genom att lägga upp en bild på Iron Fist på sin Facebook-sida med orden "dags att göra lite research". Men han gick sen ut och dementerade det hela, och skrev att "även om han skulle älska att få spela Iron Fist var han inte ens påtänkt", han hade bara läst tidningen för att lära sig mer om seriefiguren "för skojs skull".

Ingen showrunner har heller knutits till serien. 

"Iron Fist" har inte fått något premiärdatum än.

"The Defenders"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Seriens premiss:

Superhjältarna Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist gör gemensam sak mot buset i New York. 

Vad vi vet:

Inte mycket här heller än. 

Charlie Cox, Krysten Ritter och Mike Colter kommer reprisera sina respektive roller som Matt Murdock/Daredevil, Jessica Jones och Luke Cage i den avslutande miniserien "The Defenders". Netflix kallar det "ett dreamteam av självuppoffrande, heroiska personligheter".

Miniserien kommer spelas in sist, efter att de övriga serierna haft premiär.

Tycker ni det verkar lovande?
| 11 april 2015 11:00 |