Spel

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 juni 2017 | 11:00

Allt du behöver veta om nya Xbox One X

Project Scorpio har ömsat skinn och blivit Xbox One X, världens mest kraftfulla spelkonsol.
Under Microsofts presskonferens som gick av stapeln på E3 inatt avslöjades en hel del kring vad som tidigare varit känt som Project Scorpio. Nu har superkonsolen bytt namn till Xbox One X, och planen från jänkarna är tydlig; lansera den mest kraftfulla konsolen som världen någonsin sett, vilket även innefattar Sonys motsvarighet PlayStation 4 Pro. 
 
Vad det hela handlar om är alltså en uppgraderad version av Xbox One, där spelutvecklare får möjligheten att kräma på med lite extra grafiskt godis och får mer processorkraft att arbeta med, men Microsoft är tydliga med att Xbox One X inte kommer att få några spel som inte också går att lira på din gamla vanliga Xbox. Förutom VR-spel då, vill säga. Där kommer den nya konsolen få exklusiva spel. Kort sagt, en del spel kommer se bättre ut på Xbox One X, men funka lika bra att spela på Xbox One.
 
Priset har satts till 499 dollar, vilket med vårt svenska skattespåslag bör betyda ett pris någonstans norr om 5000 kronor för konsolen. Hur mycket mer är svårt att säga. Premiärdatum blir den 7:e november.
 
Följande trailer visades upp under presskonferensen:
 
 

8 snabba fakta om Xbox One X

 
Pris: 499 dollar
Premiär: 7:e november
Tekniska specifikationer: 
CPU: 2,3 GHz, åtta kärnor
Arbetsminne: 12 GB
Flash: 8GB
Lagringsutrymme: 1 TB
Optisk läsare: 4K UHD Blu-Ray
Vikt: 3,8 kg
 

Läs mer om några av spelen du kommer kunna lira:

 
 
 
 
 
 
 
Kommer du köpa en Xbox One X?
| 12 juni 2017 11:00 |