SPEL

Skribent

David Grundström

7 juli 2017 | 15:00

Allt du behöver veta inför Netflix-serien "Castlevania"

Idag kommer den första säsongen av Netflix-serien "Castlevania", baserad på tv-spelsserien med samma namn. Här är allt du behöver veta på förhand!
"Castlevania" är Netflix senaste satsning. En tecknad, blodig serie som lovar innehålla supervåld. Någonting som inte är svårt att vänta sig när Adi Shankar, personen bakom 2012's film "Dredd", producerar serien. 
 
Serien är baserad på tv-spelsserien av samma namn, med det första spelet så pass gammalt som 1986 då det släpptes till Nintendo Entertainment System (eller 1988 för oss i Europa). 
 
Här är fem saker som kan vara bra att veta på förhand för att vara mer bekant med tv-serien och dess urkund:
 

1. "Castlevania III: Dracula's Curse"

 
 
Serien är inte baserad på det första spelet, utan det tredje - som även var det sista i spelserien att släppas på Nintendos 8-bitarkonsol. "Dracula's Curse" utspelar sig år 1476 i Valakiet - ett område söder om Transylvanien i nuvarande Rumänien. Detta är över 200 år innan händelserna i det första "Castlevania".
 
I spelet har greven Dracula börjat ödelägga Europa med en arme av monster, detta för att uppfylla sitt slutgiltiga mål: Att förinta hela den mänskliga rasen. Det enda som står ivägen för honom är klanen Belmont.
 

2. Klanen Belmont

 
 
 I center av alla "Castlevania"-spel finns klanen Belmont. En familj som sedan 800-talet har haft i uppdrag att skydda mänskligheten från Dracula och hans odöda soldater. Vid seriens tillfälle lever klanen i exil från Valakiet då människorna där varit rädda för klanens övermänskliga krafter.
 
Men när det inte längre går att stoppa Dracula i sina spår kontaktar den Ortodoxa kyrkan klanen och får tag på Trevor Belmont. Den nuvarande ägaren av piskan vid namn "Vampire killer".
 

3. Vampire Killer 

 
Large ebc06b161b206e65270506ca582d95a3 vampirekiller
 
En piska kan ses som ett oväntat vapen att dräpa vampyrer med, det blir svårt att spetsa deras hjärtan och det känns heller inte rimligt att tillverka en piska av vitlök. Men det är inte vilken piska som helst, den har följt med Belmont-klanen sedan 1200-talet och innehåller själen av Sara Trantoul - den avlidne fästmön till den förste Belmont vi känner till vid namn: Leon Belmont. 
 
Vampire Killer har kraften att skada såväl Dracula som döden själv - och är roten till Belmonts kraft gentemot Dracula.
 

4. Alucard

 
 
Alucard är Draculas son och är inte direkt på bästa termer med sin pappa. Det skulle nog inte jag heller vara om min far också gett mig hans namn fast baklänges. Alucard är till hälften vampyr och hälften människa, vilket betyder att han innehar alla vampyrers krafter - men inte dess svagheter.
 
I "Castlevania III: Dracula's Curse" tar han Trevor Belmonts parti i att försöka stoppa Dracula, då han svurit att skydda mänskligheten. Han är en ypperlig svärdsman, och har  mörk magi till sitt förfogande. Han kan också byta form till en fladdermus, varg eller till och med dimma. 
 

5. Dracula

 
 
 
Slutligen är det dags att bekanta oss med skurken själv: Dracula. Dracula i "Castlevania" är på många sätt lik den Dracula vi alla känner till, men skiljer sig samtidigt något då han har enorma magiska krafter. Han kan bland annat framkalla både eld och blixtar.
 
Dracula var originellt en människa vid namn Mathias Cronqvist, men blev en odödlig vampyr efter sorgen av att förlora sin första fru (Alucards mamma). Han skyr ett enormt hat mot mänskligheten och Gud, men har en något svag sida för sin son. Han verkar också vara en rätt schysst chef! Då han till skillnad från många andra tv-spelsskurkar behandlar sina underordnade med respekt och belönar de som hjälper honom.
 
Hoppas detta hjälpt dig att få en lite större inblick i "Castlevania"-universumet och att du känner dig beredd på att tackla Netflix-serien idag.
| 7 juli 2017 15:00 |