Serie

Skribent

Anders Eklöf

20 januari 2021 | 10:51

Alla säsonger av "Mupparna" kommer till Disney+

Den 19 februari är det dags att spela musiken, tända lamporna och träffa Mupparna, då den klassiska serien "The Muppet Show" dyker upp på Disney+.
För ungefär 15 år sedan köpte Disney rättigheterna till Jim Hensons dockfigurer "Mupparna", vilket bland annat resulterade i filmerna "The Muppets" (2011) och "Muppets Most Wanted" (2014). 
 
De filmerna och ett gäng andra finns redan på streamingtjänsten Disney+, men det har varit lite oklart om när den första serien "The Muppet Show" ska dyka upp. 
 
Nu har Disney gått ut med att alla fem säsonger av tv-serien som gick mellan 1976 och 1981 har premiär på streamingtjänsten den 19 februari, även här i Sverige. 
 
 
 
"Det kommer att bli fantastiskt att få välkomna gamla fans och ge en ny generation en chans att se hur vi började, hur Miss Piggy blev en stjärna och så mycket me. Idag är jag stolt över att säga: Det är dags att spela musiken, tända lamporna och träffa Mupparna på Disney+", säger grodan Kermit i ett pressmeddelande. 
 
"The Muppet Show" introducerade karaktärer som Miss Piggy, Fozzie Bear, Gonzo och inte minst "Svenska kocken", där figurerna höll något av en revy med sånger, sketcher och medverkan av kända gäster. 
 
Några kända artister och skådespelare som dök upp under seriens gång är Steve Martin, Elton John, Liza Minelli, Alice Cooper, Gene Kelly och Mark Hamill. 
 
Tidigare var en ny serie på väg till streamingtjänsten, kallad "Muppets Live Another Day", som var tänkt att bjuda oss på 80-tals-nostalgi likt "Stranger Things". Dock lades projektet ned, då seriens skapare valde att hoppa av projektet efter kreativa meningsskiljaktigheter med Disney. 
 
Ett abonnemang på Disney+ kostar 69 kr i månaden, eller 689 kr för ett helår. Läs mer på disneyplus.com...
 
Kommer du titta på "The Muppet Show" när den dyker upp på Disney+? 
| 20 januari 2021 10:51 |