Film

Skribent

MovieZine

23 november 2021 | 15:00

Mer än 100 nya filmer och serier på C More i vinter

"Beck", "Lassemaja", "The Lost Symbol" och mer än 50 julfilmer bland nyheterna på C More i december. Kolla in alla premiärer här.
C More lyser upp decembermörkret med filmer och serier för hela familjen. "LasseMajas Detektivbyrå 2" bjuder på sex nya mysterier i ett vintrigt Valleby och som en julklapp har den nya Beck-filmen "Beck - Ett nytt liv" premiär på juldagen. Förutom det kommer C More ha en katalog med över 50 julfilmer att frossa på.
 
Här är alla serier, filmer och dokumentärer på C More i december.
 

C More-original med premiär i december

 
LasseMajas Detektivbyrå, säsong 2 – premiär 3 december
Det är jul i Valleby och LasseMajas Detektivbyrå åtar sig nya fall. Tillsammans hjälper de polismästaren att utreda allt från mystiska artiklar i Vallebybladet till fräcka stölder. Varje avsnitt baseras på en LasseMaja-bok och i den andra säsongen får vi se historierna om Simborgarmysteriet, Hotellmysteriet, Detektivmysteriet, Tidningsmysteriet, Födelsedagsmysteriet och Fängelsemysteriet.

Sjölyckans jul – premiär 12 december och 19 december
Familjen Kling firar sin första jul i skärgården sedan Maud gick bort och Klara och Tomas vill att allt ska vara perfekt. Tyvärr slår höststängningen tillbaka på dem, och Lily, Rille och barnen får uppleva en oönskad reinkarnation av Berndt och Maud. "Sjölyckans jul" utspelar sig strax efter "Sjölyckans" tredje säsong.

Beck – Ett nytt liv – premiär 25 december
En kropp hittas flytande i vattnet i närheten av Liljeholmen. Kroppen har tillhört en 39-årig dansk medborgare med ett gediget brottsregister och medlem i en ökänd dansk knarkliga. Ska Beckgruppen få ett gängkrig på halsen? Den 43:e Beckfilmen är den första av fyra nya deckare med Peter Haber.
 

Serier på C More i december

 
Julkalender: Drömmarnas jul – premiär 1 december
12-åriga Julie drömmer bara om en enda sak, att få fira jul med hela sin familj. Högt uppe bland molnen hörsammas budskapet och snart skickas tonårsängeln Rafi ner till människovärlden för att uppfylla Julies önskan, och förhoppningsvis även mogna lite längs vägen. "Drömmarnas jul" är en familjevänlig julkalender om människor, änglar, demoner, magiska önskningar och oanade hemligheter.

Moonshine – premiär 1 december
Kanadensisk komediserie om fem dysfunktionella syskon som kämpar för att ta kontroll över familjeföretaget Moonshine, en fallfärdig semesteranläggning i Nova Scotia som dessutom hotas av konkurs. 

Cacciatore – The Hunter – premiär 1 december
Hyllat actiondrama om en obeveklig åklagare som spelar en viktig roll i Italiens krig mot maffian i början av 1990-talet. Med stor framgång lyckas han lagföra några av de mest ökända och brutala maffialedarna i Siciliens historia, däribland Leoluca Bagarella och Giovanni Brusca. Serien bygger på den självbiografiska boken "Cacciatore di mafiosi" av Alfonso Sabella.

The Lost Symbol – premiär 6 december
Den unge Harvard-symbologen Robert Langdon måste lösa en rad dödliga pussel i ett försök att finna en hemlig, gammal portal och rädda sin kidnappade mentor. "The Lost Symbol" är en amerikansk äventyrsserie baserad på Dan Browns bästsäljande roman med samma namn.

Pretty Hard Cases – premiär 9 december
Toronto-poliserna Sam och Kelly möts för första gången under ett misslyckat tillslag och inser att de är ute efter samma måltavla. De är oense om det mesta och Sam är kritisk mot Kellys ständiga förmåga att tänja på reglerna, men samtidigt finns det ändå potential i deras samarbete. Kriminaldrama med "Orange Is the New Black"-stjärnan Adrienne C. Moore.

A Million Little Things, säsong 4 – premiär 13 december
Efter utmaningarna med både en pandemi och tuffa sociala frågor under föregående säsong sluter gänget i Boston åter upp för att stötta varandra genom livets alla oförutsägbara vändningar. När säsong fyra tar vid brottas Gary som bäst med efterdyningarna av sitt möte med Peter. Samtidigt visar Regina och Rome upp en enad front efter nedstängningen av Someday.

Hightown, säsong 2 – premiär 14 december
En personlig utredning och tuffa nykterhetsprov väntar för Jackie Quinones när en dödlig opiodvåg drabbar Cape Cod i den andra säsongen. Jackie själv har precis uppnått sin livslånga dröm om att bli polis och längtar efter att göra skillnad. Tillsammans med sin nya partner Leslie tar hon sikte på traktens stora drogleverantör, Frankie Cuevas, samme man som Jackie klandrar för sin bäste väns död.

Cobra, säsong 1 och 2 – premiär 16 december
När yttre hot riskerar att slå ut hela Storbritanniens infrastruktur samlas specialgruppen COBRA kring premiärminister Robert Sutherland och hans stabschef Anna Marshall för att ta nationen genom krisen. Här finns experter, krishanterare och politiska rådgivare som nu måste utarbeta praktiska åtgärder men också hantera politiska intriger och pressade privatliv i katastrofens kölvatten.

Lego Masters USA, säsong 2 – premiär 26 december
Will Arnett är programledare för detta lekfulla tävlingsprogram som samlar kreativa legofantaster från hela USA. I varje avsnitt presenteras nya legoutmaningar där de talangfulla tvåmannalagen sätts på prov i såväl byggteknik som design. Resultaten utvärderas av olika expertdomare som utser vilka lag som går vidare till nästa rond, med fortsatt chans att vinna den åtråvärda legotrofén.

The Real Housewives of Orange County, säsong 16 – premiär 2 december
Denna supersuccé som senare har förgrenat sig i en rad fristående uppföljare fokuserar på några av USA:s mest privilegierade kvinnor. Realityserien The Real Housewives of Orange County skapades av Scott Dunlop år 2006 och erbjuder en unik inblick i det verkligt dekadenta och vardagligt extravaganta privatlivet som härskar bland södra Kaliforniens överklasselit.

The Real Murders of Orange County, säsong 2, premiär 6 december
Amerikansk dokumentärserie om några av de mest chockerande och skandalösa rättsfallen som någonsin drabbat södra Kaliforniens soldränkta kust, från en skakande berättelse om identitetsförväxling till en dödlig jakt på den perfekta familjebilden. Varje avsnitt av The Real Murders of Orange County fördjupar sig i en ny historia där privilegium och välstånd har resulterat i tragedi och sorg.
 
The Real Housewives of Miami, säsong 4, premiär 7 december
De glamorösa hemmafruarna i Miami kommer tillbaks med storm! I realityserien The Real Housewives of Miami får tittarna följa några inflytelserika kvinnors vardag i Miami, Florida. 
 

Julkänsla på C More

 
Santa in Training – premiär 1 december
Vad alla inte vet om julen är att var 30:e år väljs en ny jultomte ut för att ersätta den gamla. Men denna gång får två excentriska julenissar i uppdrag att hämta en man till Nordpolen som inte verkar helt lämplig. Hur ska man träna någon till jultomte som hatar julen? Amerikansk julkomedi med Antonio Sabato Jr.

Klara Ko firar jul – premiär 1 december
Animerad barnfilm om Kalven Klara som ska fira jul på Koberget för första gången och har stora förväntningar. Besvikelsen blir stor då pappa Mosk inte alls bryr sig om julen och inte har förberett någonting. När Mosk blir utkallad på ett plogningsjobb bestämmer sig Klara och hennes bäste vän geten Gaute för att ordna en fantastisk jul på Koberget för att överraska pappa.

En underbar jävla jul – premiär 1 december
Det unga paret Simon och Oscar väntar barn tillsammans med kompisen Cissi – men hur ska de berätta den glada nyheten för sina föräldrar? Det är upptakten till dramakomedin "En underbar jävla jul", om ett kaotiskt svenskt julfirande där konflikter och fördomar kommer upp till ytan. Maria Lundqvist och sonen Anton Lundqvist spelar mor och son, med Robert Gustafsson som homofobisk pappa och make.

Fanny och Alexander – premiär 1 december
Ingmar Bergmans fyrfaldigt Oscarbelönade mästerverk som utspelar sig i början av 1900-talet. I en liten svensk stad får vi följa familjen Ekdahl som domineras av en rik änka och hennes tre söner. Sonen Oscar driver tillsammans med sin fru Emelie den lokala teatern. Paret har också två barn, Fanny och Alexander, och vi får följa dem och den övriga familjen genom sorg och glädje, ljus och mörker.

Tomten är far till alla barnen – premiär 1 december
Svensk dramakomedi från 1999. Sara lever tillsammans med Jan men har varit gift tre gånger tidigare och fyra av hennes barn bor hemma hos dem. När det är dags att fira jul bjuder Sara in alla sina före detta män med sina respektive och deras nya barn så att barnen ska få fira jul med alla sina föräldrar. Det blir ett julfirande utöver det vanliga.

Total julfilmsfrossa med över 50 titlar  – premiär 1 december
Med bland andra: Chateau Christmas, Christmas at Graceland, Christmas at Graceland: Home for The Holidays, Christmas at The Plaza, Christmas by The Starlight, The Christmas Club, Christmas Connection, Christmas Cookies, Christmas in Evergreen, Christmas in Evergreen: Letters to Santa, Christmas in Evergreen: Tidings of Joy, A Christmas Love Story, A Christmas to Remember, The Christmas Train, Christmas Under the Stars, Christmas Wishes and Mistletoe Kisses, Good Morning Christmas!, A Heavenly Christmas, A Nashville Christmas Carol, A Nutcracker Christmas, On the 12th Date of Christmas, Once Upon a Christmas Miracle, Our Christmas Love Song, Project Christmas Wish, Road to Christmas, Switched for Christmas, A Timeless Christmas, Two Turtle Doves och Write Before Christmas.
 

Dokumentärer på C More i december

 
Billie – premiär 3 december
En otrolig sångröst tog Billie Holiday upp ur en svår barndom präglad av fattigdom, droger och prostitution. Hon kom att bli en av 1900-talets mest banbrytande artister, men hennes liv var också märkt av rasism, våldsamma män och missbruk. Filmen bygger på journalisten Linda Lipnack Kuehls digra samling intervjuer och material. Hon arbetade på en biografi över Holiday när hon mystiskt omkom 1978.

Lady Boss: The Jackie Collins Story – premiär 3 december
Dokumentär om författaren Jackie Collins som slog stort på 1980-talet och blev känd för en rad omåttligt populära bästsäljare, med titlar som Hollywoodfruar och Lucky. I denna dokumentär får vi följa med bakom den glamorösa ytan och träffa en skicklig författare och entrepenör som på sitt sätt kämpade för kvinnlig frigörelse, men som också dolde sig bakom en noga utformad offentlig personlighet.

Escobar by Escobar – premiär 3 december
För Pablo Escobar tog allt slut den 2 december 1993. Samma dag började helvetet för Juan Pablo Escobar, ende son och arvtagare till historiens mäktigaste, rikaste och mest fruktade knarkkung. I denna stund blev Juan Pablo ett villebråd - jagad för såväl sitt efternamn som faderns förmögenhet. Denna dokumentär skildrar en man som under 25 år försökt komma undan sin livslott och sin fars öde.

Searchers – premiär 10 december
Dokumentär där vi får följa en rad vitt skilda New York-bor som alla har en sak gemensamt - de söker någon att dela livet med. I världsmetropolen New York uppstår nya möten hela tiden och det här är en skildring av några människor som genom dejtingappar och onlineplattformar söker efter kärleken. En varm iakttagelse och ett unikt porträtt av den moderna människan i jakten på lyckan.

Last Man Standing: Suge Knight and the Murders of Biggie and Tupac – premiär 10 december
Tjugo år efter dokumentären Biggie & Tupac återvänder filmmakaren Nick Broomfield till den våldsamma världen av gangsterrap och morden på de båda rapstjärnorna. Här försöker han sätta nytt ljus på fallen genom att syna skivbolaget Death Row Records ökände boss Suge Knight och kopplingen till såväl gatugäng som korrumperade LA-poliser.

JFK Revisited: Through the Looking Glass – premiär 10 december
30 år efter Oliver Stones filmsuccé JFK tar han en ny titt på Kennedy-mordet genom nysläppt bevismaterial som nu inte längre är hemligstämplat. Till sin hjälp har han ett erfaret team bestående av kriminaltekniker, medicinska och vapentekniska experter, historiker och vittnen. För berättarrösterna står Oscarbelönade skådespelarna Whoopi Goldberg och Donald Sutherland.

Lysande Sickan! 40 år med Jönssonligan – premiär 26 december
Följ med bakom kulisserna på Jönssonligan i denna jubileumsdokumentär där vi får höra historien bakom komediklassikerna och ta del av exklusivt bakommaterial från inspelningarna. I nya intervjuer berättar skådespelare, regissörer och manusförfattare om hur filmerna en gång skapades. Vi får också höra några av dagens mest folkkära komiker och artister berätta om sin besatthet av Jönssonligan.
 

Filmer på C More i december

 
Brahms: The Boy II – premiär 1 december
Uppföljare till succéskräckisen The Boy där en ung familj med en traumatisk händelse i bagaget hyr ett lantligt gods, omedvetna om den mardrömslika historia som drabbade familjen Heelshire. Snart lär deras lille son känna en ny vän, som visar sig vara en mystisk, människolik porslinsdocka som han kallar för Brahms.

Anastasia: Once Upon a Time – premiär 1 december
Familjeäventyr där prinsessan Anastasia Romanova, yngsta dotter till tsar Nikolaj II, får hjälp att fly Lenins förföljelse under ryska revolutionen. Familjens vän, den mystiske Rasputin, skickar henne genom en portal i tid och rum så att hon hamnar i Madison, Wisconsin år 1988. Där blir hon vän med jämnåriga Megan, men har också mörka krafter i hälarna.

Alla fem Bourne-filmer – premiär 1 december
• The Bourne Identity (2002) 
• The Bourne Supremacy (2004) 
• The Borne Ultimatum (2007) 
• The Bourne Legacy (2012) 
• Jason Bourne (2016) 

Apstjärnan – premiär 12 december
Föräldralösa Jonna drömmer om en mamma. En dag rullar en skruttig bil upp framför barnhemmet men ut kommer en Gorilla! Jonna följer tveksamt med Gorilla hem till skroten där hon bor. Allt är annorlunda men Gorilla visar sig vara den finaste mamma Jonna kunde få. De har det bra tills en kommungubbe hotar familjelyckan. Svensk barnfilm av Linda Hambäck (Gordon & Paddy) efter Frida Nilssons bok.

Richard Jewell – premiär 29 december
Richard Jewell är berättelsen om säkerhetsvakten som upptäcker en bomb under sommar-OS i Atlanta 1996 och genom sitt snabba, heroiska ingripande räddar otaliga människors liv. Men händelserna tar en olycklig vändning när han blir FBI:s huvudmisstänkte och framställs som terrorist i media. Verklighetsbaserat drama av Clint Eastwood med Sam Rockwell, Kathy Bates och Jon Hamm i rollerna.
 

Mer film på C More i december

 
Mästerkatten – premiär 1 december
Monsters vs Aliens – premiär 1 december
SvampBob Fyrkant: Filmen – premiär 1 december
SvampBob Fyrkant: Äventyr på torra land – premiär 1 december
De fem legenderna – premiär 1 december
Good Will Hunting – premiär 1 december
The English Patient – premiär 1 december
An Officer and a Gentleman – premiär 1 december
Breakfast at Tiffany’s – premiär 1 december
To Catch a Thief – premiär 1 december
Scrooged spökenas hämnd  – premiär 1 december
Cast Away – premiär 15 december
Forrest Gump – premiär 15 december
No Country for Old Men – premiär 15 december
Saving Private Ryan – premiär 15 december
| 23 november 2021 15:00 |