Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 januari 2016 | 07:15

Alicia Vikander pratar ”Bourne 5”

”Det är en väldigt actiondriven roll, men inte på det sättet folk tror."
Vi har hört väldigt lite om dem femte Bourne-filmen hittills, och i stort sett ingenting om Alicia Vikanders roll i den. Den svenska skådespelerskan ger lite ledtrådar i en ny intervju med The Wrap:

- Det är inte traditionell action, men jag är väldigt actiondriven i den. Men inte på det sättet folk skulle tro, säger Vikander.

Att spela in en stor actionthriller blev en ny erfarenhet för svenskan, som mest fått prova på kostymdramer - som aktuella ”The Danish Girl” för vilken hon är Oscarsnominerad.

- I Sverige har vi 30, 40 personer på en inspelningsplats. På brittiska ”The Danish Girl” hade vi 100. Sedan kommer man till inspelningar där 1600 statister dyker upp en vanlig måndag.

”Bourne 5” (vi väntar ännu på den officiella titeln) spelas in i flera europeiska länder samt Washington och Las Vegas. Vikander kallar motspelaren Matt Damon för en idol.

- Jag hade inte träffat Matt förut, men jag var ett stort fan. Han är väldigt rolig bakom kulisserna, och som Bourne är han ju extremt cool, men det visste vi ju redan.

"Bourne 5" får biopremiär 29 juli.
| 21 januari 2016 07:15 |