Film

Skribent

Jakob Åsell

14 juli 2017 | 10:26

Alicia Vikander hänger löst i ny Tomb Raider-bild

Vår svenska actionhjältinna berättar om sina svettiga stunts i nya "Tomb Raider".
Vår svenska Oscarsvinnare Alicia Vikander är just nu bioaktuell med "Tulpanfeber", där hon mest går runt och doftar på tulpaner och drömmer sig bort från 1600-talets Amsterdam. Betydligt fler stunts lär ha krävts under inspelningen av Roar Uthaugs "Tomb Raider" som ska få premiär år 2018.
 
Det räcker med att titta den här bilden som nyss släpptes av Entertainment Weekly för att förstå det:
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I Entertainment Weeklys intervju berättar Alicia Vikander att den norske regissören som tidigare dränkt Norge med en jättevåg i katastroffilmen "Vågen", tycks vara väldigt förtjust i kasta även Alicia i vattnet:
 
" - Precis som i "The Wave" ("Vågen", reds.anm) hade vi många vatten-sekvenser. Jag tillbringade mina sista två inspelningsdagar inuti en vattentank och totalt var det mer än två inspelningsveckor där jag var helt dränkt eller nedsänkt i vatten. En av scenerna spelade vi in i Londons bana för olympisk forsränning. De kastade ner mig i den där forsen - med bundna händer - cirka 50 gånger. Jag behövde inte spela alls, bara reagera! "
 
Den kommande "Tomb Raider"-rebooten är baserad på spelet från 2013 där Croft (Alicia Vikander) är en helt vanlig ung kvinna som har ett vanligt jobb i London. Men allt ändras när hon leds ut på en jakt efter hennes misstänkt döde arkeolog till far (Dominic West).
 
" - Hon är tuff och intelligent," säger Vikander, "men hon har inte åkt på något äventyr ännu. Det här är början. "
 
Vikander berättar även om sin relation till äventyrsfilmer och vad hon vill göra nu efter "The Danish Girl"-Oscarn:
 
"- Jag blev förvånad att min mamma visste vad Tomb Raider var. Det beror på att Angelina Jolie gjorde Lara Croft till en sådan ikon. Den här filmen är ett vackert sätt att visa en väldigt älskad karaktär från flera olika vinklar. Jag har en känslomässig dragning till något som skiljer sig ganska mycket från det jag har gjort tidigare", säger hon. "Naturligtvis ger det mig en extra kick. Jag har mest gjort drama och indiefilmer i min karriär men samtidigt vet jag inte hur många gånger jag har tittat på stora äventyrsfilmer som "Indiana Jones" eller "Mumien". Jag älskar att bli omfamnad av alla de där stora äventyren och att få en actionroll har alltid varit en barndomsdröm för mig. "
 
"Tomb Raider" forsar in i biograferna med Alicia Vikander, Walton Goggins och Daniel Wu i rollerna den 16 mars 2018.
 
Vad tror ni om Alicia Vikander som actionhjältinna? 
| 14 juli 2017 10:26 |