Film

Skribent

MovieZine

26 maj 2021 | 08:50

Alexandra Rapaport spelar huvudrollen i "Det är något som inte stämmer"

"Det är den typen av berättelser jag brinner för att gestalta."
Långfilmen ”Det är något som inte stämmer” baseras på de hyllade böckerna ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt”. Båda skrivna av Martina Haag. Nu står det klart att Alexandra Rapaport spelar huvudrollen i filmen.

- Det ska bli oerhört roligt att spela en huvudroll i långfilmsformatet igen! Böckerna berörde mig på djupet, det var så mycket jag kunde relatera till. Särskilt boken "Det är något som inte stämmer", lyfter en kvinnas berättelse i ett avgörande skeende i livet, vilket är viktigt för mig personligen då det är den typen av berättelser jag brinner för att gestalta, säger Alexandra Rapaport i ett pressmeddelande.

Martina Haag har sedan tidigare ett gediget CV som manusförfattare, skådespelare och författare. Nu blir hon även debutregissör i samband med de kommande inspelningarna av långfilmen.

- För mig var det ett självklart val att Alexandra skulle spela huvudrollen i filmen. Hon har ett brett register som skådespelare och har en fantastisk förmåga att gestalta både styrka och sårbarhet. Det ska bli oerhört kul att jobba med henne, säger Martina Haag.

Manuset till "Det är något som inte stämmer" är skrivet av Martina Haag tillsammans med Peter Arrhenius. Böckerna som långfilmen baseras på har sammanlagt sålts i över 400 000 exemplar.
| 26 maj 2021 08:50 |