Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 juli 2016 | 13:00

Alexander Skarsgård om att svinga sig i lianer

"Ska jag ta credit för det här?"
"Legenden om Tarzan" har nu haft premiär (igår) och för vår svenske superstjärna Alexander Skarsgård väntar nog ett veritabelt smörgåsbord av intressanta roller i framtiden. Det brukar ju ofta bli så efter att man spelat huvudrollen i en internationell storfilm. I en intervju med Bioklubben berättade Skarsgård om hur liansvingandet i filmen kom till:

- I liansvingningen så var det ju ganska mycket som vi gjorde själva. Men de rörelser som är riktigt fantastiska, som jag aldrig skulle kunna göra, gjorde en professionell "trapeze artist". Det är ganska otroligt vad de kan göra med dagens teknik. De hade en 3D-scannad version av min kropp, så det kom in en trapeze artist som var typ 1,65 lång, ganska mycket kortare än vad jag är, och gjorde alla de här grejerna och så tog de hans rörelser och klistrade in min kropp ovanpå. 

Han fortsatte med att berätta hur konstigt det var att se filmen:

- Det var ganska surrealistiskt när jag såg filmen för första gången för jag känner ju igen mig själv, och ser att det är jag, men jag gör saker som jag aldrig skulle klara av. Så i en sekund så tänkte jag så här: "Ska jag ta credit för det här?" och säga att jag gjorde allting själv, för det ser ju ut som att det är jag! Men så kände jag att han, August, jobbade väldigt hårt så han förtjänar verkligen all credit!

Här är trailern:


Ska du se "Legenden om Tarzan", eller har du redan sett den? Och i så fall, vad tyckte du?
| 14 juli 2016 13:00 |