Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 april 2022 | 12:30

Alexander Skarsgård har en datoranimerad penis i "The Northman"

Ny information som vi inte visste att vi behövde. Regissören Robert Eggers berättar hur han jobbade med svenskens genitalier i filmens omtalade scener.
Alexander Skarsgård är spritt språngande naken och på sitt vildaste hämndhumör i vikingaeposet "The Northmans" kanske mest omtalade scen.
 
Hans rollfigur Amleth möter sin ärkefiende (Claes Bang) i en brutal svärdfight, där båda av någon anledning valt att kasta kläderna. Deras heligaste delar är lämpligt dolda med hjälp av kameravinklar och ljussättning, men om du tror dig se lill-Skarsgård titta fram - så är det bara en datoranimerad dase.
 
Regissören Robert Eggers förtydligar för Hollywood Reporter att ingen av skådespelarna var helt nakna, och att eventuella snoppar och testiklar lades på i efterhand. (Filmmagi, ni vet... Ett hårt jobb men någon måste göra det.)
 
- Vi behövde lägga till saker digitalt. De bar tanga eftersom ingen ville få sina delar avhuggna. Så vi fick lägga till CGI-genitalier i vissa scener, annars skulle de se ut som Ken-dockor. 
 
Men Alexander Skarsgårds familjeklenoder baserades iallafall på "the real deal":
 
- Det behövde se verkligt ut så jag tror vi gjorde en fullkropps-scanning av Alex, tillägger Eggers.
 
 
I en intervju med MovieZine har Skarsgård kallat den nakna stridsscenen för "den tuffaste inspelningsveckan någonsin".
 
- Det var riktigt, riktigt jävligt. Vi filmade på Nordirland i någon järngruva på natten. Och det var sent på hösten, så det snöade vissa av nätterna. Vi är nakna, och blir nedsprutade med vatten och blod innan varje scen (...) Jag har aldrig varit tröttare än efter det. Det var helt otroligt, fy fan.
 
 
"The Northman" går nu på bio.
| 22 april 2022 12:30 |