Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 oktober 2013 | 21:01

Alexa Vega tillbaka i "Machete Kills Again... In Space!"

Skådespelerskan hintar om en fortsättning för hennes karaktär Killjoy i Robert Rodriguez nästa uppföljare.

Titlarna "Machete Kills" och "Machete Kills Again... In space!" blev kända redan i slutet av den första filmen, "Machete" år 2010. Men precis som fejktrailern till Robert Rodriguez/Quentin Tarantinos blodiga dubbelmacka "Grindhouse" visade det sig ligga seriösa ambitioner bakom "Machete". Och när den nu utlovade uppföljaren får biopremiär, bör trean inte vara långt borta.

Skådespelerskan Alexa Vega är den första att prata om sin potentiella roll i nästa film. Hon började sin karriär hos Rodriguez som 12-åring i "Spy Kids" och är nu tillbaka som fullvuxna, lättklädda och skarpskjutande Killjoy i "Machete Kills".

För Collider berättar Vega hur regissören skräddarsyr sina roller efter de stjärnor han anlitat:

- Killjoy var bara en rad i manuset. Men hon var till slut med igenom hela filmen och möjligen också i nästa film. Det är så han jobbar. Manusen är bara en skiss, en idé kring vad han vill ha. Det är på inspelningen som magin inträffar.

Hon pratar vidare om de små ledtrådar till nästa film, "Machete Kills Again... In Space!", som finns planterade redan i bioaktuella "Machete Kills".

- Det är något som Robert alltid gör i sina filmer. Han börjar tänka på spinoffs eller uppföljare, och lämnar det som en öppen bok. Man vet aldrig vart det ska ta vägen, och man vet aldrig vad han hittar på härnäst.

Vad vi vet är iallafall att Robert Rodriguez "Machete Kills" har svensk biopremiär den 8 november, och därefter väntar "Sin City: A Dame to Kill For" hösten 2014. Förhoppningsvis dröjer det sen inte länge innan han skickar ut Dannny Trejos Machete på den utlovade rymdfärden...

| 11 oktober 2013 21:01 |