Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 augusti 2023 | 21:30

"Alan Wake 2" försenas för att inte krocka med andra spel i oktober

"Oktober är en fantastisk månad för spel", skriver teamet på finska Remedy Entertainment.
Nyligen har både det enormt framgångsrika "Baldur's Gate 3" och det kommande "Assassin's Creed Mirage" fått ett tidigare lanseringsdatum för att inte krocka med det stora science fiction-rollspelet "Starfield".
 
En studio som väljer en annan väg är finska Remedy Entertainment, som väljer att skjuta upp sitt skräckspel "Alan Wake 2" tio dagar för att det inte ska krocka med andra stora spel under den släpptäta månaden oktober.
 
Nu släpps det den 27 oktober, istället för den 17 oktober. Spelet släpps till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC.
 
- Oktober är en fantastisk månad för spelsläpp och vi hoppas att datumändringen erbjuder mer tid för alla att njuta av sina favoritspel, säger Remedy.
 
 
"Alan Wake 2" skulle tidigare släppas samma vecka som det hett efterlängtade Marvel-spelet "Spider-Man 2". Det första "Alan Wake" från 2010 drabbades av dåliga försäljningssiffror på grund av att det släpptes under samma vecka som "Red Dead Redemption".
 
Andra spel som släpps i oktober är "Forza Motorsport", "Assassin's Creed Mirage" och "Super Mario Bros. Wonder".
 
"Alan Wake 2" följer författaren med samma namn, vars skräckromaner förs till liv. Den här gången får vi även spela som polisen Saga Anderson.
 
I en intervju med sajten IGN säger teamet att spelet är inspirerat av "True Detective", "Hereditary" och David Lynch, vilket verkligen inte låter dumt.
 
Det är även klart att "Alan Wake" ska bli tv-serie av "The Walking Dead"- och "Breaking Bad"-bolaget AMC.
 
Vad tycker du om "Alan Wake"? Ska du spela uppföljaren?
| 17 augusti 2023 21:30 |