Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 februari 2014 | 20:01

Åkte i fängelse för försenad hyrfilm

En 27-årig kvinna i South Carolina hyrde "Monster till svärmor" år 2005, och lämnade aldrig tillbaks den.

Det svider tillräckligt att behöva betala straffavgiften för en DVD-film som blir en dag sen. En amerikansk kvinna tar dock hyrfilmsglömskan till nya nivåer.

Kayla Finley greps och sattes i fängelse när hon själv besökte sin lokala polisstation för att rapportera ett brott. Anledningen: det låg en arresteringsorder i hennes namn, då hon glömt att lämna tillbaks filmen "Monster till svärmor". Finley hyrde Jennifer Lopez/Jane Fonda-komedin år 2005 och måste ha gillat den så pass att den blev kvar hemma, i nio år.

Videobutiken har sedan länge bommat igen, men ska enligt polisen ha skickat flera påminnelsebrev hem till Finley. Något hon nu bestrider.

- Det är uppenbart att Pickens County inte har något bättre för sig. Det är löjligt att det här händer mig, skrev DVD-brottslingen på Facebook efter att ha släppts mot borgen på 2000 dollar, enligt Mirror.

Det är inte klart om Kayla Finley fick "Monster till svärmor", eller om hon tyckte att filmen var värd besväret. Kanske något för Nicolas Cage att tänka på nästa gång han hyr en film?

| 17 februari 2014 20:01 |