Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

9 maj 2014 | 13:01

"Agent Carter", "The Flash" och "Constantine" blir serier

Även "iZombie" föräras med en hel säsong. Läs mer om varje titel här!

Serietidningarnas superhjältar och antihjältar har sin gyllene ålder för tillfället, både i film och i TV. Och det märks inte minst när de amerikanska TV-kanalerna nu har sin seriebeställartid. 

Säg hej till "iZombie" och "The Flash" som kommer ses i ungdomskanalen The CW, till "Constantine" som hamnar hos NBC och till "Agent Carter" som fått ett hem hos ABC.

"Agent Carter" - Marvel-ous news... ABC förnyade "Agents of SHIELD" och passade samtidigt på att ge "Captain America"-avknoppningen "Agent Carter" en egen serie, något MovieZine skrev om när det fortfarande bara var ett rykte. 

Hayley Atwell gör titelrollen precis som i filmerna. Serien ska utspelas 1946 och handla om Peggy Carters arbete för SHIELD-föregångaren Strategic Scientific Reserve samtidigt som hon utför hemliga uppdrag för Howard Stark och brottas med stigmat av att vara en ensamstående kvinna i 40-talets Amerika.

Det är inte bekräftat om Dominic Cooper kommer fortsätta som Howard Stark även i TV-serien.

"The Flash" - kommer från Greg Berlanti och Andrew Kreisberg, och är en spinoff till The CW:s flaggskepp "Arrow". Grant Gustin spelar Barry Allen aka The Flash, en kriminaltekniker som kommer till Starling för att undersöka en rad rån som kan ha en koppling till tragisk händelse i Allens liv. Allen är besatt av Arrow men är omedveten om att han är mitt under näsan på den självutnämnde rättskiparen.

MovieZine har tidigare rapporterat om att John Wesley Shipp, som gjorde "The Flash" i original-TV-serien, även kommer att dyka upp här, i en ännu inte namngiven roll.

"iZombie" - serien är baserad på DC Comics-serien av Chris Roberson och Mike Allred och kommer produceras av "Veronica Mars"-skaparen Rob Thomas. I huvudrollen som Liv ses "Once Upon a Time"-stjärnan Rose McIver. Liv jobbar hos en rättsläkare och för att behålla sin mänsklighet - hon råkar visst vara en zombie därunder - så tvingas hon smaska på de dödas hjärnor. Hon absorberar då de avlidnas minnen och använder dem för att lösa mord och andra brott.

Serien beskrivs som en ny "Veronica Mars" fast i zombietappning.

"Constantine" - som MovieZine skrivit om mången gång förr, baseras på den populära DC Comics-serien "Hellblazer" och handlar om den ärrade demonjägarveteranen John Constantine, spelad av Matt Ryan. Med sin själ fördömd har han nästintill givit upp när en god väns dotter, Liv (Lucy Griffiths) söker upp honom och ber om hans hjälp. Hon har förmågan att se världar bortom vår egen och är därför ett hot mot både änglar och demoner. Constantine bestämmer sig för att försvara Liv - med allt han har.

Mycket att se fram emot, med andra ord. Vilken av serierna är du mest pepp på? Kommentera nedan!

| 9 maj 2014 13:01 |