biotoppen

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2022 | 10:55

”After Ever Happy” är trea på biotoppen

Nya skräckfilmen ”Orphan: First Kill” går in på nionde plats.
En slö biosommar har kommit till sitt slut. Den sista publikdragare för säsongen blev tonårsdramat ”After Ever Happy” - den fjärde delen i en serie av romantiska filmer med Josephine Langford och Hero Fiennes Tiffin i rollerna kliver in på tredjeplatsen på svenska biotoppen. Det är redan klart för ännu en uppföljare.
 
Den mest sedda filmen är dramathrillern ”Där kräftorna sjunger”, som behåller ledningen för andra veckan i rad. På andra plats hittas återigen animerade ”Minioner: Berättelsen om Gru”.
 
Årets största film hittills, ”Top Gun: Maverick”, halkar ned till fjärdeplatsen. Det är en imponerande bedrift av Tom Cruise & co att hålla sig kvar på så höga placeringar även mer än tre månader efter filmens premiär. Häromveckan släpptes ”Top Gun: Maverick” på digitala tjänster men det verkar inte påverka biljettförsäljningen.
 
På 9:e plats hittas nästa nykomling, rysaren ”Orphan: First Kill” som är en prequel till ”Orphan” från 2009 - en populär skräckis med en omtalad twist.
 
Amerikanska Box office-toppen domineras av vampyrskräckisen ”The Invitation” med intäkter på låga 7 miljoner dollar. Box Office Mojo noterar en av årets svagaste biohelger. ”The Invitation” får svensk premiär den 16 september.
 

Biotoppen vecka 35

 
1. Där kräftorna sjunger
2. Minioner: Berättelsen om Gru
3. After Ever Happy
4. Top Gun: Maverick
5. Nope
6. DC League of Super-Pets
7. Bullet Train
8. Thor: Love and Thunder
9. Orphan: First Kill
10. Paw Patrol och Cat Pack
| 29 augusti 2022 10:55 |