Film

Skribent

MovieZine

10 juni 2017 | 18:19

Adam West är död

"Batman"-skådisen blev 88 år gammal.
Adam West lämnade under gårdagen jordelivet efter en kort kamp mot leukemi. Den amerikanske skådespelaren blev 88 år gammal. Under 60-talet spelade West rollen som Batman i den klassiska tv-serien med samma namn. En roll för vilken han förblev känd för under resten av sitt liv.
 
Hans familj, som består av frun Marcelle och deras sex barn, har lämnat följande uttalande:
 
- Vår pappa såg alltid sig själv som Den ljusa riddaren, och strävade efter att ha en positiv inverkan på sina fans liv. Han var och kommer alltid att vara vår hjälte.
 
Adam West föreföll ha ett något komplicerat förhållande till sin gamla paradroll som Batman, åtminstone tidigt i sin karriär, då den inte bara gjorde honom ett namn i Hollywood, utan också exkluderade honom från att bli påtänkt för mer "seriösa" roller. Trots detta fortsatte han att låna ut sin röst till karaktären i diverse animerade serier, och han spelade också rollen som borgmästare i "Family Guy". Nyligen berättade han:
 
- Jag bestämde mig för att eftersom så många människor älskar Batman, så kunde jag lika gärna göra detsamma. Varför inte? Så jag började återbekanta mig med Batman. Och då såg jag komedin i det. Jag såg kärleken folk hade för den aspekten av det. Och då omfamnade jag det bara.
 
Vila i frid Adam West.
| 10 juni 2017 18:19 |