Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 november 2023 | 09:30

Har Adam Sandler gått och gjort en bra film igen?

Höga betyg när animerade familjefilmen "Leo" släpps på Netflix.
Adam Sandler som skådespelare kan vara frustrerande ombytlig. Genom åren har han retat filmkritiker med lite väl många dumma komedier med sina polare. Men likt en ödla ömsar han skinn då och då, och bjuder på en riktigt bra film. "Uncut Gems" nämns ofta som det senaste beviset.
 
Nu får även Sandlers senaste film höga betyg. Det är den animerade familjefilmen "Leo" som lyckats charma recensenter. Sandler lånar ut sin röst till huvudkaraktären, en 74-årig ödla som bor i ett klassrum i Florida. Han har också producerat filmen via sitt bolag Happy Madison.
 
Och hela familjen fick följa med in i studion. Hans fru Jackie och döttrarna Sadie och Sunny lånar också ut sina röster till tre av filmens karaktärer.
 
- Adam ville göra en personlig film för sina barn och om dem, på sätt och vis. Det är en film som känns väldigt personlig, förklarar David Wachtenheim, en av filmens tre regissörer.
 
Kul i röstbåset: Adam Sandler och komikern Bill Burr gör två av rösterna i "Leo".
 
I skrivande stund har "Leo" 78% positiva omdömen på Rotten Tomatoes, Publikbetyget ligger på 82%, och matchas av höga 8,2 på IMDb. Vilket förstås kan ändras idag när filmen görs tillgänglig för en bredare publik, men det bådar för ett sevärt äventyr.
 
MovieZines skribent hyllar också "en äkta feelgoodmusikal" och skriver: "Adam själv ger röst till reptilen i huvudrollen och han har uppenbarligen väldigt roligt när han gör det. Det smittar av sig på publiken och åtminstone jag älskar varenda sekund i sällskap med det här gröna charmtrollet."
 
 
Filmen finns idag att se på Netflix.
 
| 21 november 2023 09:30 |