Film

Skribent

Mats Karlsson

21 december 2018 | 21:00

Adam McKay vill verkligen göra en "Silver Surfer"-film

Hans plan är att göra vad Wachowskis gjorde med "Speed Racer".
Regissören Adam McKay ("The Big Short") är ute på vägarna för att promota sin senaste film, "Vice" och tog då tillfället i akt att förmedla sin kärlek för Marvel. I en podcast avslöjar McKay att han skulle verkligen vilja göra en film om Silver Surfer.

- Silver Surfer är den jag vill göra, jag skulle göra vad som helst för att få chansen. Visuellt sett skulle man kunna göra vad Wachowskis gjorde med "Speed Racer". Samtidigt finns det en fantastisk emotionell historia, där Norrin Radd (Silver Surfer) blir tvungen att göra vissa val för att rädda sin planet.

Mckay har redan hunnit med att samarbeta med Marvel-chefen Kevin Feige, han var en av manusförfattarna till "Ant-Man" och McKay säger att han blev tillfrågad om registolen till "Guardians of the Galaxy 3".

- Ja, vi har pratat om "Guardians 3", men även om "Inhumans".

Än så länge äger Fox rättigheterna till Silver Surfer, men som många säkert känner till är den kommande sammanslagningen av Fox och Disney i slutskedet, som då innebär att Kevin Feige får tillgång till nutida Fox-ägda superhjältar/skurkar.
 
 
Adam McKays "Vice" får svensk biopremiär 11 januari.
 
Vad tror ni, är McKay rätt person för att ta Silver Surfer till bioduken igen (Tim Story gjorde ett mindre bra försök 2007)?
| 21 december 2018 21:00 |