Film

Skribent

Mats Karlsson

8 februari 2011 | 15:34

Abrams talar ut om "Super 8"

J.J. Abrams är en hemlighetsfull filmmakare och undviker helst att prata om sina kommande projekt, men nu gör han ett undantag med "Super 8".

J.J. Abrams "Super 8" är ett projekt som definitivt kan vara svårt att prata om och det är något som passar hemlighetsfulle Abrams som handsken. Men efter släppet av Super Bowl-trailern har producenten Steven Spielberg och filmbolaget mer eller mindre insisterat att Abrams ska kommentera både trailern och filmen. Det media som fick nöjet att sätta sig ner och diskutera med Abrams blev Los Angeles Times.

- Vi har en sådan utmaning med den här filmen. Ja, vi har Stevens (Spielberg) namn på den och mitt namn också - om det betyder något - men vi har ingen känd superhjälte, vi har ingen känd franchise eller uppföljare och vi har skådespelare som ingen har hört talas om förut. Det finns ingen bok, inga leksaker och ingen serietidning. Det finns ingenting. Jag har ingenting. Jag har inte ens ett sällskapsspel, så illa är det. Men däremot tror jag att vi har en väldigt bra film, säger Abrams som verkar njuta av hemlighetsmakeriet.

Projektet började som två separata filmer - en mindre historia om två ungar som spelar in en egen film och ett större projekt om hemliga tåg som fraktar saker från Area 51 på 70-talet. Handlingen beskrivs som "Fringe"/"Arkiv X" som slungas tillbaka till 80-talet och dess filmer som "Stand by Me", "The Goonies" och framför allt "E.T.".

Historien utspelas I Ohio 1979 där sex unga vänner försöker göra en egen zombie-film med en gammal Super 8-kamera. Under en natts inspelningar blir de vittne till ett godståg från Area 51 som krockar med en lastbil och spårar ur. En omänsklig varelse flyr från det kraschade godståget...

- Det här är en film om hur man kommer över saknaden och hur man hitter sig själv igen. En pojke som har förlorat sin mamma och mannen som har förlorat sin hustru. Den här pappan fick aldrig chansen att vara förälder. Han är en bra man och jobbar hårt, men han har aldrig tagit till sig fadersrollen, säger Abrams.  

"Super 8" får svensk biopremiär 29 juli i år. Kolla in Super Bowl-trailern här nedan.

| 8 februari 2011 15:34 |