Serie

Skribent

Patrik Jonsson

14 juni 2012 | 18:01

Aaron Paul hoppar på "The Missionary"

I veckans TV-rapporter berättar vi om de nya serierna från HBO, Showtime och NBC och så är det klart för nedläggning av "Weeds".

Aaron Paul, ja ni vet den där underbara skådespelaren från den minst lika underbara serien "Breaking Bad", kommer att hoppa över till HBO. Kanalen har nämligen en ny serie på gång som heter "The Missionary" där Paul har fått en av huvudrollerna. "The Missionary" kommer att utspela sig under 60-talet i Berlin där en amerikansk missionär (Paul) blir involverad med CIA och blir en slags spion. Ett pilotavsnitt är redan beställt.

Efter att History Channel:s västernserie "Hatfields and McCoys" gjorde stor succé här i slutet av maj så har NBC skyndat på ett projekt som ska vara en slags modern tappning på just den serien. Med andra ord en familjefejd som är lagd i modern tid, ja varför inte rida på gamla framgångar då de fortfarande är i hetluften?
Serien, som fortfarande saknar titel, är skapad av John Glenn ("Eagle Eye") och ska produceras av Charlize Theron.

NBC har även beställt en pilot av "The Secret Lives of Husbands and Wives" som kommer ifrån Jerry Bruckheimer. Serien baseras på romanen med samma namn och kommer att fokusera på tre olika par vars liv vänds upp och ner efter att ett mord begåtts. ABC passade tidigare på den här serien, men tydligen så såg NBC potential och knyckte den. Premiär lär det dock inte bli förrän någon gång nästa år.

Showtime har valt att lyfta på locket vad det gäller nya satsningar. Kanalen har nämligen gett grönt ljus till "Masters of Sex" och "Ray Donovan" och båda serierna har fått 12 avsnitt vardera. Några premiärdatum är dock inte spikade men Showtime har valt att rikta in sig på vårsäsongen 2013. "Ray Donovan" kommer att ha Liev Schreiber i huvudrollen medan "Masters of Sex" kommer att förlita sig på Michael Sheen.

A&E kommer snart med en ny miniserie, enligt rapporter så ska serien ligga på cirka fyra timmar så jag antar att den därmed kommer att bestå av lika många avsnitt. Hursomhelst så heter serien "Coma" och är en thriller som ska utspela sig på ett sjukhus där en doktor, spelad av Lauren Ambrose från "Six Feet Under", upptäcker en slags konspiration iom att en stor del av sjukhusets patienter ofta och oförklarligt faller i koma. Ifall handlingen känns bekant så beror det på att serien baseras på Michael Crichtons film med samma titel från 1978. Förutom Ambrose själv så består rollistan av bl.a Geena Davis, Richard Dreyfuss, Ellen Burstyn och James Woods, inte en sådan pjåkig rollista med andra ord. Dessutom så står Tony & Ridley Scott som producenter. Serien har premiär redan den 3:e september i år.

Nyheter i korthet;

ABC har beslutat att yxa bort tre karaktärer och lägga till en ny i deras, enormt sövande, serie "Body of Proof". Man kan ju fråga sig varför de inte yxar sönder hela serien i småbitar och strör resterna över någon valfri öde öknen med en gång istället?

I slutet av den förra veckan så släppte CW några förlängda trailers på deras kommande serier "Arrow", "Beauty & The Beast" och "Emily Owens M.D." och medan ni tittar på dessa så är det kisspaus för mig , för så "lovande" uppfattar nämligen jag dem inte som.

Då Kurt Sutter & Co behövde någon som skulle spela fnask i den kommande säsongen av "Sons of Anarchy" så vände de sig lite oväntat till den f.d. Disney-stjärnan och "High School Musical"-skådespelerskan Ashley Tisdale. Tisdale kommer att medverka i minst två avsnitt.

Det ser ut om att "American Horror Story" kommer att få förstärkning i form av Joseph Fiennes då det ryktas om att skådespelaren just nu ligger i förhandlingar med FX och rollen som Lily Munster i Brian Fullers "Munster"-reboot "Mockingbird Lane" har gått till Portia de Rossi ("Arrested Development").

Showtime har beslutat att lägga ned "Weeds" efter den åttonde säsongen och det kanske också var på tiden?

Sådär ja, här tar vi och rundar av tror jag. På återseende nästa vecka!

| 14 juni 2012 18:01 |