Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 april 2021 | 11:05

A24 bryter med Hollywood-producenten Scott Rudin

Filmbolaget avbryter allt samarbete med den Oscarsbelönade producenten, efter senaste tidens skräckrapporter.
Filmproducenten Scott Rudin lämnar alla sina uppdrag hos filmbolaget A24, skriver Variety.

Rudin har varit ett tungt namn i filmbranschen, verksam i Hollywood i över tre årtionden. Några av hans 140 titlar som producent är ”En värsting till syster”, ”Truman Show”, ”Timmarna” och ”There Will Be Blood”. Han vann en Oscar år 2008 för Bästa film med ”No Country For Old Men”.

I en Hollywood Reporter-artikel i början av april avslöjades en annan sida av producenten. En man med kort stubin som inte drar sig från att kasta häftapparater och potatis (!) på sina assistenser, eller kalla dem ”retard”. En assistent ska ha fått handen krossad av en datorskärm när denne misslyckades med att boka in Rudin på ett fullbokat flygplan.

”Alla vet att han är ett absolut monster”, säger en nära medarbetare till tidningen. ”Varje dag var utmattande och otäck”, vittnar en tidigare assistent.

Anklagelserna mot Rudin har nu tvingat producenten att lämna samarbetet med independent-studion A24, där han bland annat producerat ”Uncut Gems”. Bland deras kommande projekt fanns Joel Coens ”The Tragedy of Macbeth” och Alex Garlands ”Man”.

- Jag drar mig tillbaka från alla mina film- och streamingprojekt förutom allt mitt arbete på Broadway. Jag gör det för att få tid att arbeta med mina personliga problem, något jag borde ha gjort för längesen, kommenterar Rudin.
| 21 april 2021 11:05 |