Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 februari 2022 | 08:15

”A Man Called Otto” tar sikte på Oscars 2023

Tom Hanks remake av ”En man som heter Ove” har fått ett premiärdatum och en officiell synopsis.
Sony Pictures har stora planer för sin dramakomedi ”A Man Called Otto”, den engelskspråkiga nyinspelningen av Fredrik Backmans roman ”En man som heter Ove”. 
 
Det officiella premiärdatumet är nu satt till 25 december i år. En julpremiär i USA är ett tydligt tecken på en film som hoppas att fånga uppmärksamhet under galasäsongen och knipa Oscars- och Golden Globe-nomineringar. Kan det rentav vara dags för en sjunde Oscarsnominering för Tom Hanks?
 
Studion har också släppt en officiell synopsis, där vi får veta att ”filmen följer en vresig och strikt änkling som håller stenkoll på sina grannar och förväntar sig ordning i kvarteret. Han är också ensam och deprimerad på grund av sorgen efter sin fru. Men ett oväntat möte med nya grannar får honom sakta men säkert att förändras.”
 
Det är med andra ord inga större skillnader från Backmans bok eller Hannes Holms succéfilm, som hade Rolf Lassgård i huvudrollen. ”A Man Called Otto” utspelas däremot i Pittsburgh och lär ha anpassat storyn en del för att passa in i en amerikansk miljö.
 
 
För regin står tyske Marc Forster, vars ”Finding Neverland” knep 7 Oscarsnomineringar år 2005. Svenska SF Studios och Fredrik Wikström Nicastro (”Snabba Cash”) producerar. Inspelningen börjar i vår.
 
”A Man Called Otto” är inte den enda filmen som går upp på juldagen. Damien Chazelles nya drama ”Babylon” med Margot Robbie och Brad Pitt är en stark konkurrent. Bara några veckor tidigare släpper Steven Spielberg sitt nya drama ”The Fabelmans”, och alla tre filmer kan bli starka utmanare om Oscars 2023.
| 21 februari 2022 08:15 |