Spel

Skribent

Carl Adam Anderberg

17 augusti 2018 | 21:00

9 av de svåraste och mest underbara Achievements du kan jaga i “World of Warcraft”

Exempel: "Fall 65 yards without dying."
Det finns knappt någon bättre känsla än att få en Achievement i "World of Warcraft". När du kämpat i timmar mot ett specifikt mål och sedan belönas med de eftertraktade Achievement-poängen går ett tillfredställande rus genom kroppen. Ibland får man dessutom ett sällsynt riddjur eller en cool titel som din karaktär kan använda som extra lök på laxen, allt beroende på hur svår utmaning du just klarat av. 
 
Det finns tusentals Achievements i "World of Warcraft". Vissa är stora, nästan omöjliga eskapader, som att lyckas besegra en mytomspunnen boss i en 40-mannaraid. Andra är mer triviala, som att samla ett visst antal husdjur. Här har vi satt ihop en lista på 9 av de roligaste, mest imponerande, eller fånigaste Achievements vi hört talas om. Vilken är din favorit?
 

Loremaster

Om du klarat av att slutföra nästan alla uppdrag i spelet (och det är närapå 10,000 stycken, både för Alliance och Horde) kan du titulera dig Loremaster. En titel som garanterat ger dig street cred i Orgrimmar och Stormwind. Hur lång tid det tar? Det låter vi vara osagt...
 
 

Insane in the Membrane

Det här är inte bara en Achievement, det är så benknäckande svårt att det till och med erhållit den sällsynta benämningen "Feat of Strength" av Blizzard själva. För att slutföra "Insane in the Membrane", och därmed kunna titulera din karaktär "The Insane", krävs att du når ryktbarhetsnivån Exalted med ett gäng mycket svårflörtade fraktioner i spelet; Bloodsail Buccaneers, Booty Bay, Everlook, Gadgetzan, Ratchet, Ravenholdt, och Darkmoon Faire. Försök att nå ens Honored med någon av dem, så förstår du snart hur sinnessjukt det är!
 

Beloved

Som tur är är inte alla grupper lika svårflörtade som ovanstående. Däremot är det fortfarande en enorm bedrift att nå Exalted i ryktbarhetsnivå med hela 60 stycken grupper i "World of Warcraft". Uppnår du en sådan älskvärdhet får du rätten att kalla dig "The Beloved".
 

Death's Demise

För det första, Yogg-Saron är en av de svåraste bossar som någonsin satt sin fot i Azeroth. Titanerna lyckades fängsla den galna dödsguden djupt nere i fängelset Ulduar där han i åratal låg i dvala, men som spelare fick vi till slut möta honom. Om du var först på din server med att lyckas besegra Yogg-Saron på svårighetsgraden Heroic, utan att ta hjälp av någon av hans väktare, belönades du med titeln "Death's Demise". Endast ett fåtal blev alltså någonsin kända som betvingare av självaste Döden.
 
 

Leeeeeeeeeeeeeroy!

Kanske den mest kända av alla Achievements. Självklart namngiven efter fenomenet Leeroy Jenkins, och du slutför utmaningen på samma sätt som Leeroy själv gjorde (eller försökte göra med katastrofalt resultat som följd, men ni förstår min poäng). Kasta dig med huvudet före in i Upper Blackrock Spire och besegra 50 "rookery whelps" inom 50 sekunder.
 
 

Grand Marshal

Jag minns det som igår. Plötsligt började det surra i chatten. Det fanns en Grand Marshal i Searing Gorge. Vi begav oss dit så fort som möjligt för att få se en skymt av den ståndaktige spelaren i fråga. Så varför var detta så imponerande? Jo, bara en enda spelare per server fick lov att betitla sig Grand Marshal, den högsta militära beteckningen i spelet, och titeln erhölls efter att ha nött Battlegrounds i några miljoner år. Typ. Sådan dedikation var värd att hylla.
 

Going Down?

Överlev ett fall på 65 yards. Det är allt. Hur du löser det är upp till dig...
 

Higher Learning

Läs åtta olika specifika böcker i Dalaran. Det låter ju enkelt. Problemet är att de spawnar slumpmässigt på olika platser i staden, och bara en spelare kan läsa varje bok innan de försvinner och dyker upp någon annanstans. Det är ungefär som att leka hela havet stormar utan att veta var stolarna är, iklädd ögonbindel. 
 

Mr. Pinchy’s Magical Crawdad Box

Mr. Pinchy är en krabba som beviljar varje spelare som fiskar upp honom tre stycken önskningar. En av dessa tre önskningar kan vara föremålet "Mr. Pinchy’s Magical Crawdad Box", vilket ger dig Achievement-poängen du letar efter. Men "önskningarna" kan lika gärna innebära att Mr. Pinchy attackerar dig och att du inte får den magiska lådan överhuvudtaget. Bara att fiska upp Mr. Pinchy igen då, kanske du tänker. Förutom att han bara nappar på cirka 0,2 procent av alla kast. Om du lyckas med just den här Achievement kanske du bör fundera på att köpa en lott!
 
 Large 2ef8a694e416c80d2b3eb6bfbdf6107a maxresdefault
 
Den 14:e augusti släpptes den nya expansionen "Battle for Azeroth" världen över, fullproppad med nya områden, raser, uppdrag, bossar, grottor, och såklart ett gäng nya Achievements att sätta tänderna i. Kolla in de här två videos!
 
 
 

Köp "World of Warcraft: Battle for Azeroth" här!

 

Läs också: 8 anledningar att börja spela "World of Warcraft" igen med "Battle for Azeroth" & 34 saker du inte visste om "World of Warcraft"

| 17 augusti 2018 21:00 |